Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-21 12:03:00

Póczik József élő adásban borult ki a Borkai-ügybeli meggyanúsításán

A mai napig nem tudja, hogy ki hívta fel tavaly nyáron, hogy vigyen el egy csomagot Borkai Zsoltnak, a borítékba azonban belenézett, és meglátta a kompromittáló fényképeket – egyebek mellett erről beszélt Póczik József, akit most zsarolással vádolnak Győr volt polgármesterének szexbotrányában. A volt válogatott labdarúgó állítja: soha nem zsarolt meg senkit és a DK-ban sem tudtak a fényképekről.

 

„Itt élek Győrben, hát 66 éve, kisebb megszakításokkal, borzasztóan szíven ütött, hogy ilyennel vádolnak, egy olyan bűncselekménnyel, amit én nem követtem el”. Ezt nyilatkozta Póczik József az ATV Híradónak azután, hogy a központi nyomozó iroda házkutatást tartott nála, majd előállították és kihallgatták Borkai Zsolt volt fideszes polgármester szexvideói miatt. A gyanú szerint Póczik azzal zsarolta Borkait, hogy nyilvánosságra hozza a kompromittáló felvételeket, amennyiben a volt polgármester nem fizet neki.

Ezzel kapcsolatban a volt válogatott focista azt mondta az ATV Start című műsorban, hogy mindösszesen hat darab fényképről van szó, szexvideó soha nem volt nála.

A házkutatás során az elektronikus dolgokat foglalták le, mint például a pendrive vagy laptop. A kérdésre, hogy miért éppen őt vádolják zsarolással, ha tagadta a vádakat, azt felelte, hogy az ügyvéd jelezte a Nemzeti Nyomozó Iroda felé, hogy vallomást szeretne tenni. Mégsem kapott választ – tette hozzá Póczik József –, majd hétfőn megjelent a hatóság, a házkutatás után pedig elvitték a már említett dolgokat, beleértve a telefonját is, majd kihallgatták.

A történet egyébként tavaly nyáron indult, amikor ismeretlen számról hívták, be sem mutatkoztak, de arra kérték, hogy vigyen el egy csomagot Budapestről Győrbe Borkai Zsoltnak. Hogyne vitte volna el – folytatta a volt válogatott focista –, mivel Borkai egy köztiszteletben álló polgármester volt. A történet azonban akkor vált érdekessé, amikor beült a kocsiba és megnézte.

Póczik egy hotelbe ment el a csomagért, de addig nem tudta, mi van benne, amíg ki nem bontotta – mondta, majd hozzátette, hogy nem volt leragasztva. Mint mondta, a képek másfél évvel ezelőtt lettek átadva, és egy forinttal sem zsarolta meg a volt olimpiai bajnokot.

A képeken Borkai Zsolt és az ügyvéd, Rákosfalvy Zoltán volt rajta, ha jól emlékszik – mondta. Mint mondta: nem érti, hogy Borkai Zsolt miért csak ilyen sokára tett feljelentést az ügyben, ha őt megzsarolták volna, akkor másnap a rendőrségre megy. Hozzátette, hogy a DK-ban nem tudtak a képekről.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink