Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-21 12:40:00

Jobbik: számoljon el a kormány a brüsszeli büntetésről!

Számoljon el a kormány, mekkora büntetést kell fizetni az Európai Bizottságnak az uniós források vitatott felhasználása miatt, illetve kikhez kerültek ezek az összegek! - szólított fel csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki képviselő arról beszélt, az egyes becslések 50 és 6-700 milliárd forint közé teszik "a korrupció árát", azon, már elvégzett beruházások számláinak ellenértékét, amelyeket nem fogadtak el Brüsszelben.

Hozzátette:

az ország ugyan lehívhatja a teljes támogatási keretet, de a szankció miatt a kormányzatnak a tervezettnél nagyobb összeget kell ezek mellé állítania az adófizetők pénzéből.

Z. Kárpát Dániel közölte: arra várnak választ, pontosan mennyi a végösszeg, mely ügyek milyen számláit nem fogadta el az Európai Bizottság, kik voltak a kedvezményezettek, "miért egy nagyon szűk kör tudja lenyúlni ezeket a forrásokat".

Magyarázatot kért arra is, hogy a harminc kifogásolt európai program közül nyolc Magyarországon fut, azaz a bizottság szerint a legtöbb visszaélésgyanús pályázat itt futott.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink