Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-19 10:37:00

Szívszorító: nagyszülei tragikus balesetéhez ment helyszínelni a rendőr

Tragikus vonatbalesetben vesztette életét egy sződligeti nyugdíjas házaspár. B. M. és felesége autóját vasárnap este 10 óra körül a Budapest irányába közlekedő Metropolitan EuroCity nemzetközi gyorsvonat sodorta el a václigeti vasúti átjáróban. A tragikus balesethez a saját unokájuk érkezett a rendőrségtől helyszínelni, a kollégái vitték haza.

"Fel sem fogjuk, ami történt! Most ünnepeltük a 75. születésnapját, és kedden mentünk volna kirándulni Gödöllőre" – mesélte megtörten a Blikknek G. József, az idős házaspár gyerekkori barátja, hozzátéve: a nyugdíjasklubbal – amelynek az idős áldozat volt a vezetője – gyakran jártak kirándulni.

"Annyira vidám, társaságkedvelő emberek voltak! Mindketten szabóként dolgoztak azelőtt, de híres gyűjtők is voltak. Misi még a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült a ruhacímke-gyűjteményével" – folytatta a család barátja.

"Engem éjjel 11-kor értesítettek, hogy baleset történt a václigeti átjárónál. A rendőrség azt mondta, az idős férfi valószínűleg rosszul vette be a kanyart, így az autója első kereke beszorulhatott a sínek közé. Ezután tolatni próbált, mivel a helyszínelők kaparásnyomokat találtak a síneken"

– mondta a lapnak Sződliget polgármestere, majd hozzátette: onnantól, hogy pirosra vált a jelzőlámpa, 11 másodperc alatt ér a vonat az átjáróhoz a 120 km/órás vasúti szakaszon.

A helyszínre érkező váci rendőr pont az idős házaspár unokája volt, így őt a kollégái azonnal haza is vitték, mert személyes érintettsége miatt nem vehetett részt a helyszínelésben.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink