Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-19 14:51:00

Pikó: Az Auróra marad, folytatódik a párbeszéd a lakókkal

A korábbi józsefvárosi önkormányzat korábban indoklás nélkül bezáratta az Auróra vendéglátó pultját, és több olyan rendelet is született, amely korlátozza a klub működését, de az üzemeltetőnek nem szóltak róla. Most a kerület új vezetése azt ígéri, a jövőben minden törvényesen működő közösséget egyaránt értékesnek tart és egyenlő bánásmódban részesít.

Pikó: Az Auróra marad, folytatódik a párbeszéd a lakókkal

Pikó András polgármester és Erőss Gábor alpolgármester közleményükben azt írják, a választások után az akták közül megkerült az a korábban elveszettnek mondott, kulcsfontosságú dokumentum, amely bizonyítja, hogy az Auróra Közösségi Ház bérleti szerződése érvényes, így az önkormányzat visszavonta a bírósági keresetét: az Aurórának nem kell bezárnia.

"A jogi helyzet úgy tisztázódott, hogy egy korábban elveszettnek hitt perdöntő jelentőségű dokumentum váratlanul mégis előkerült. Bebizonyosodott, hogy az Auróra Közösségi Ház bérleti szerződése érvényes. Ezért az Önkormányzat nevében eljáró, jegyzői hatáskört gyakorló aljegyző visszavonta az okafogyott bírósági keresetet"

- írják, hozzátéve: Józsefváros új önkormányzata nagy értéknek tartja az Aurórát, amely közösségi házként, fontos ügyeket felkaroló civil szervezetek központjaként is működik, és működni fog a jövőben is. A közleményben hangsúlyozzák, hogy az Auróra marad, a lakókkal folytatott párbeszéd pedig folytatódik.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink