Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-19 18:35:00

A budafoki fideszesek a Facebookon védték meg a velük szavazó MSZP-seket

Budafok-Tétény fideszes polgármestere és egy önkormányzati képviselője is megvédte a képviselőket, akik miatt - hiába szerzett többséget az ellenzék az önkormányzatban - mégis az lett, amit a fideszes polgármester akart.

A szocialisták akkor megszavazták a napirendet, a bizottsági struktúrát, illetve felrúgták az alpolgármesterekről kötött ellenzéki megállapodást is. Aszerint a három alpolgármesteri tisztségből egyet vitt volna a Fidesz, egyet-egyet a Momentum és a DK. A szocialista átszavazás végén viszont két fideszes és egy MSZP-s alpolgármester lett.

Krieger Krisztina, Budafok-Tétény fideszes önkormányzati képviselője Facebookra feltöltött videójában arról beszél, hogy 1998 és 2002 között volt már olyan ciklus, ahol fideszes és MSZP-s alpolgármester együtt tudott működni, miért lenne ez most másképp - írja a 24.hu.

Az átszavazó két MSZP-st, Dankóné Hegedűs Jolánt és Daróczi Károlyt a többi ellenzéki párt mellett a központi MSZP is lemondásra, illetve a mandátumuk visszaadására szólította fel. Utóbbit nem tették meg, de hétfőn kiléptek az MSZP-ből.

Krieger most a videóban azt mondja, hogy ezek a képviselők a teljes közösségért felelősen gondolkodó emberként cselekedtek, lelkiismeretükre hallgatva. Valamennyi képviselő együttműködésére számítanak, pártállástól függetlenül. Szerinte Budafok-Tétényben csak az marad ellenzékben, aki nem akar dolgozni.

Karsay Ferenc polgármester a képviselők nem váltak a “nagyok” pártpolitikai játszmájának elvtelen kiszolgálójává.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink