Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-18 10:56:00

Meztelen, maszkos férfi támadt nőkre Budapesten, 6 év börtönt kapott

A férfi az éjjeli órákban támadt rá egyedül közlekedő nőkre, és bántalmazta őket, közben maszkkal vagy egy sállal takarta el az arcát.

Meztelen, maszkos férfi támadt nőkre Budapesten, 6 év börtönt kapott

A vádirat szerint a 30 éves férfi 2016 decembere és 2017 áprilisa között a XIV. kerületben, szemelte ki áldozatait. A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint autójával éjszakánként a kerületet járta, és – általában éjszakai tömegközlekedési eszközről leszálló – gyalogosan és egyedül közlekedő nőket kezdett követni.

A férfi egy idő után kiszállt a kocsijából, meztelenül, személyazonosságának leplezése céljából arcát sállal, vagy álarccal takarva, majd a sértettekre támadt.

A férfi négy nőt támadott meg ebben az időszakban, őket fizikailag és szexuálisan is bántalma, illetve megkísérelte bántalmazni. A XIV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit az utolsó cselekményt követően egy napon belül azonosították és elfogták.


A férfit a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség négy rendbeli – két esetben kísérleti szakban rekedt – szexuális erőszak bűntettével és súlyos egészségromlást okozó testi bűntettével vádolta a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt. A vádlott beszámítási képessége közepes-súlyos fokban korlátozott volt.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki, és 8 év börtönbüntetésre ítélte, valamint 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ügyészség az ítélet ellen a vádlott terhére, a büntetések súlyosítása érdekében fellebbezett.

A másodfokú bíróság a beismerésre és a beszámítási képesség korlátozottságára is figyelemmel a börtönbüntetést a középmérték alá, hat évre enyhítette. Az ítélet jogerős.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink