Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-18 07:39:00

Hadházy: Az ügyészségnek bizonyítéka volt Simonka ellen, mégsem tartóztatták le

A független képviselő azt állítja, a fideszes parlamenti képviselő ellen megfogalmazott vádiratban az ügyészség maga szolgáltat bizonyítékot arra, hogy a kormánypárti politikust le kellett volna tartóztatni.

Hadházy: Az ügyészségnek bizonyítéka volt Simonka ellen, mégsem tartóztatták le

Hadházy Ákos Facebook-oldalán azt írja, feljelentést tesz hivatali visszaélés és bűnpártolás miatt. A politikus szerint birtokába kertült egy olyan dokumentum - a "Simonka-vádirat" bevezetője - amelyben az olvasható, hogy az ügyészségnek bizonyítékai voltak, hogy Simonka György megpróbált nyomozókat lefizetni, tanúk és gyanúsítottak vallomását befolyásolni, megváltoztatni, bizonyítékokat eltüntetni.

Hadházy szerint ez azonnali előzetes letartóztatását indokolta volna. A képviselő arra következtet: Polt Péter legfőbb ügyész annak ellenére nem kezdeményezett előzetes letartóztatást, hogy az ügyészségnek bizonyítékai voltak Simonka manipulációira. 

"Nehezen érthető, hogy Polt hogyan követhetett el ekkora hibát, de hát banánhéj mindig van. Majd felteszek neki egy írásbeli kérdést: árulja már el, figyelmetlen volt, vagy ennyire érinthetetlennek hiszi magát, hogy ilyen nyíltan lebuktatja saját magát?"

- írja Hadházy.

Szerinte Simonka György előzetes letartóztatása még mindig időszerű és indokolt, mivel "a bírósági tárgyalás alatt is próbálkozhat a fideszes gyanúsított".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink