Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-17 15:39:00

Fürjes Balázs: Jelesre vizsgázott az új Puskás Aréna

"Az aréna jelesre vizsgázott" – értékelte az új Puskás Ferenc Stadion pénteki megnyitójának eseményeit Fürjes Balázs a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Fürjes Balázs: Jelesre vizsgázott az új Puskás Aréna

A fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár elmondta, hatalmas élmény volt a nyitó mérkőzés.

A politikus méltatta a magyar csapatot és Szalai Ádám gólját, ami az első magyar találat volt az új Arénában.

Fürjes Balázs arról is beszélt, hogy egy ilyen rendezvényt nem lehet tesztelni, ezért komoly felkészülés előzte meg a pénteki megnyitót.

Az egyik legfontosabb dolog az volt, hogy az emberek megfelelő körülmények között érkezzenek meg, majd jussanak be az arénába. Hozzátette, ebből a szempontból Budapest jól vizsgázott, a rendőrség és a közlekedés szervezői kitűnő munkát végeztek.

Az államtitkár kiemelte, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos tesztmeccsnek minősítette a mérkőzést, több képviselője is jelen volt a helyszínen, ugyanis jövő nyáron négy Eb-meccs is lesz itt.

Fürjes Balázs szót ejtett arról is, hogy a stadiont körülvevő területeken továbbra is zajlanak építkezések, szeretnének kialakítani egy olyan környezetet, ahol szurkolói zóna és szurkoló-falu kapna helyet. Ezt a követelményt az UEFA is jelezte – fűzte hozzá. Az Európa-bajnokság után lesz meg majd a végleges forma, játszótér, köz- és sportpark, illetve futópálya várja majd a lakosságot.

atv.hu/magyarnemzet.hu

Ajánlom

További belföldi híreink