Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-15 06:21:00

Szikora megrázó vallomása a hitről, a házasságról és a Hungária felbomlásáról

A hit körbelengi Szikora Róbert életét – derült ki Rónai Egon vele készült beszélgetéséből. Mint mondja, Szikora naponta jár templomba és lemezein is találhatóak vallásos dalok. Hitét azonban soha nem akarta ráerőltetni az emberekre – árulta el a Húzós című műsorban. Az énekes azt is elmondta, hogy tulajdonképpen nincsen igazi barátja a feleségén kívül, akiben teljesen megbízik, de természetesen vannak zenész cimborái.

Ha lenne egy étlap, akkor ő elsősorban keresztény, majd magyar és énekes lenne, illetve polgár, mert a polgári létet is szereti – sorolta Szikora Róbert a Húzós című műsorban. 14 évesen kezdett zenélni, és azóta le sem jött a színpadról. Elmesélte, hogy az édesapja is hasonló pályán mozgott, és rengeteg buliba is elvitte, amik jellemzően kerthelyiségekben zajlottak. Kisgyerekként mély benyomást keltett benne az, ahogyan a színpad szélén áll és látja az édesapját és a többi zenészt.
 
Szikora Róbert már 14-15 évesen zenekarban dobolt, és bár a négy osztályt kijárta a gimnáziumban, az érettségit azóta sem tette le, mert nem volt rá szüksége. A Hungáriában eltöltött időszakára úgy emlékszik vissza, hogy nehéz volt feldolgozni a sikert, mert szerte Európában játszottak, de itthon nem volt létjogosultságuk.

Amikor aztán itthon is beindult a szekerük – tette hozzá – az itthoni szakmának is nehéz volt feldolgoznia a Hungária őrült sikerét. Későbbi zenekarának, az R-GO-nak a legnagyobb sikere pont a Hungária felbomlása volt, amelyet, mint mondta, ő robbantott fel kívülről.

„Tulajdonképpen igen” – ezt pedig már arra a kérdésre felelte az énekes, hogy megvalósított-e mindent, ami az álma volt. Ugyanakkor, ahogyan a vallásban is minden nap megtér az ember, úgy – tette hozzá – az életben is minden nap vannak új célok, amiket el kell érni. Ez utóbbi közé tartozik neki az, hogy elfogadja kicsit jobban a másikat és elhiszi, hogy nem feltétlen rossz, aki mást gondol a világról. Azt is elmondta, hogy soha nem volt barátja, a felesége mellett – akit korán elvett – nem is volt szükség erre, emellett persze voltak zenész cimborái. Mégis a felesége az, aki mindent megért, és akinek mindent ki tud adni.
 
Szikora Róbert azt is elmondta, hogy annyi fellépése van, mint 1983-ban és 1993-ban. Ezek főleg nyárra koncentrálódnak, télieket nem vállal. A zene sem teher számára, mert reggel felkel, elmegy templomba és odaül a zongora mellé. Bár minden lemezén voltak vallásos dalok, de nem akarta a hitét az emberekre erőltetni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink