Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-13 20:44:00

Tényleges életfogytiglant kértek Hasszán F.-re, a tömeggyilkossággal gyanúsított szír férfira

A férfi tagadta a többszörös gyilkosság, a terrorizmus és az emberiesség ellen elkövetett bűnök vádjait.

 

 

A terrorelhárítás és a büntetés-végrehajtás golyóálló mellénnyel és automata fegyverekkel felszerelt maszkos kommandósai gyűrűjében érkezett a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermébe az egyebek mellett terrorizmussal megvádolt szíriai születésű Hasszán F. Az előkészítő tárgyalásról ki kellett küldeni a vádlott apját, mert később tanúként hallgattak ki.

Az ügyész a vádiratban hosszan sorolta a vádlott terhére rótt bűncselekményeket: azt, hogy a férfi Al-Suki civil lakosságából legalább 25, köztük legalább 6 nő és legalább egy gyermekkorú személy megöléséért felelős, emellett hogy a férfi legalább két személy kivégzésében személyesen is részt vett.

A vádirat szerint az egyik kivégzést személyesen ő hajtotta végre egy pisztollyal. A vád azt javasolta, hogy a férfi beismerő vallomás esetén se kapjon enyhítést.

Hasszán F. a bíróságon azt mondta: nem követett el semmit, csak a családját szeretné visszakapni. 

Az egyik kivégzésről felvétel is készült, amelyen egy város imámjának a fejét vágják le. A vádlott tagadta, hogy részt vett volna a gyilkosságban.

Hasszan F. védője, Kelen László a bizonyítékok sorából a poligráfos vizsgálat és több tanúvallomás mellett ennek a felvételnek a kizárását is kezdeményezte.

Az ügyész tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását kérte a Fővárosi Törvényszéktől.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink