Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-12 11:22:00

Gyárfás: nincs mit beismernem

Nem ismerte be bűnösségét az előkészítő ülésen a felbujtóként előre kitervelt emberöléssel vádolt Gyárfás tamás. Vallomásában arra hivatkozott, hogy az 515 perces hanganyagban egyszer sem mondta Portik Tamásnak, hogy megbízza őt a Fenyő-gyilkossággal.

Gyárfás: nincs mit beismernem

Nem ismerte be bűnösségét a Fővárosi Törvényszéken megtartott előkészítő ülésen a felbujtóként előre kitervelt emberöléssel vádolt Gyárfás Tamás. „Nincs mit beismernem” - mondta Póta Péter bíró kérdésére a Fenyő János megöletésével vádolt vállalkozó, aki vallomást tett az ülésen, melyben arra hivatkozott, hogy az 515 perces, a vád alapjául szolgáló hanganyagban egyszer sem mondja Portik Tamásnak, hogy megbízza őt a Fenyő-gyilkossággal.

Szerinte a vádirat tényként kezel megalapozatlan vallomásokat, miközben fontos tényeket elhallgat.

Gyárfás Tamás és védője jelezte, hogy az elmeorvosi vizsgálatot kérnek Tasnádi Péterrel kapcsolatban. 

A tárgyalás hatalmas sajtóérdeklődés mellett zajlott. Gyárfás Tamás utána azt mondta: megváltás lehet neki a tárgyalás.

„Ha már így alakult, megpróbálom úgy felfogni, hogy megváltás az eljárás, mert végre tisztázódik az az ügy, ami 20 éve körülöttem lebeg, és abszurd” – nyilatkozta a tárgyalóteremből kilépve Gyárfás Tamás. Az úszószövetség volt elnöke bízik abban, hogy mindenkit sikerül korrekt módon tájékoztatni a történtekről. Szerinte mindenki tudhatta, nyíltan vívta harcát Fenyő Jánossal. „Mindenki tudta, hogy a Fenyővel nem vagyunk jó viszonyban” – fogalmazott.

Arra az újságírói kérdésre, hogy miért van az, hogy a média a tárgyalóteremben készített felvételeken nem mutathatja Gyárfás arcát, úgy válaszolt: „Rossz érzés a törvényszéken. Furcsa helyzet, megértésüket kérem” – mondta. Majd hozzátette: nem szeretné, hogy a gyerekei, unokái a „szégyenpadon” lássák, mert erre senki sem büszke, még ha alaptalanul is kerül oda.

Az ügyészség azzal vádolja az úszószövetség volt elnökét, hogy 1998-ban ő rendelte meg Fenyő János megölését. A vád szerint Gyárfás Tamás és Fenyő János között üzleti vita alakult ki a 90-es években, Gyárfás Tamás ezért 1997-ben úgy döntött, hogy megöleti riválisát. Az ügyészség szerint Portik Tamást bízta meg a gyilkossággal, aki végül Jozef Roháccal ölette meg a médiavállalkozót. Ha Gyárfás Tamás beismeri a bűnösségét, akkor az ügyészség 12 év börtönbüntetést kér a bíróságtól. Gyárfás Tamás azonban mindig ártatlannak vallotta magát, szerinte rendezték a vitáikat még Fenyő János életében.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink