Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-11 05:10:00

Senkiházi, nemzetáruló, legalja: Kövér keményen kiosztotta Gyurcsányt

Pitiáner, senkiházi nemzetárulónak nevezte Gyurcsány Ferencet Kövér László. Az Országgyűlés elnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának nyilatkozott, és a többi között azt mondta: Gyurcsány Ferenc a magyar politikai élet legaljához tartozik, és szerinte kevés több kárt okozó figurája volt a XX. és XXI. századi magyar történelemnek, mint a korábbi miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc nem kívánt reagálni Kövér László szavaira.

Kövér László arról beszélt az interjúban, hogy Borkai Zsoltnak a magánbűnök körébe tartozó erkölcsi botlása nem mérhető a baloldal nemzet ellen elkövetett bűneinek sorozatához. A házelnök Horn Gyulát és Gyurcsány Ferencet említette.

"Horn Gyula egy Grál lovag volt, egy nemzeti hérosz volt Gyurcsány Ferenchez képest, aki egy pitiáner, senkiházi nemzetáruló." - Kövér László a volt miniszterelnök tevékenységét is minősítette: "Gyurcsány Ferenc a magyar politikai élet legaljához tartozik, tehát a legrettenetesebb figurákhoz tartozik, akinél kevés több kárt okozó figurája volt a XX. századi meg a XXI. századi magyar történelemnek."

Az interjúban Kövér László az ellenzéki összefogás más szereplőire is utalt: "Akik még tegnap úgy nyilatkoztak az ifjú generáció üdvöskéi részéről, hogy azért nem fognak össze, mert nem akarják „összegyurcsányozni” magukat, azok a hatalomért, a koncért, néhány hónap leforgása alatt gyökeresen megváltoztatták a véleményüket, és most már bűzlenek a „gyurcsányizmustól”."

Gyurcsány Ferenc nem kívánt reagálni a rádióinterjúra: "Természetesen a szóvivő úr örömmel fog önnek reagálni Kövér úr szavaira. Ennyit érnek ezek a szavak."

A DK szóvivője is röviden válaszolt a kérdésre: "Attól félek, hogyha ezekre a szavakra reagálnék, keszonbetegséget kapnék. Úgyhogy inkább nem, köszönöm, olyan mélyre kellene süllyednem."

A híradónk által megkérdezett elemző úgy látja: Kövér László hozta a formáját. Nagy Attila Tibor szerint a nyilatkozat a Fidesz-szavazók egyben tartását és a politikai táborok közötti ellentétét fenntartását szolgálta.

"Továbbgerjeszti a táborok szembenállását, és továbbrontja a politikai légkört, 00.13 Kövér László mai interjúja is hozzájárul ahhoz, hogy Magyarországon a politikai légkör mérgezett és egymással szembenálló maradjon." - nyilatkozta Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője.

Az elemző szerint ez a hangnem távol áll Nyugat-Európai politika stílusától, ahol a felek legalább azt elhiszik egymásról, hogy mindannyian az ország javáért tevékenykednek.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink