Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-09 09:09:00

Cigaretta-csempészeket fogott a NAV

Cigaretta-csempészeket fogtak a NAV munkatársai Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A határ közelében több mint 17-ezer doboz cigarettát találtak egy autóban a kommandósok, Kölcsén pedig egy ház udvarában egy csempész banda rejtett el csaknem 5-ezer doboz zárjegy nélküli cigarettát.

Éjszaka csaptak le a kommandósok a cigarettacsempészekre az ukrán határ közelében. A nyomozók nem hittek a szemüknek, az autó nem látszott ki a csempész cigaretta alól. A terepjáróra összesen 17 ezer becsomagolt cigarettás dobozt ragasztottak.


A csempászáru értéke csaknem 25 millió forint.

"A nyomozó kollégáim megtartották a házkutatást a bűnözőknél, a 25 milliós értékű cigarettán túl, egy professzionális hőkamera, valamint az egymás közötti rejtett kommunikációt elősegítő kézi adóvevő készülék is előkerült." - mondta Simon Béla a NAV Észak Alföldi Bűnügyi Igazgatóság szóvivője.

Kölcsén a Kölcsey utcában tartottak a rendőrök házkutatást: egy föld alatti rejtekhelyről összesen 5300 doboz zárjegy nélküli ukrán cigaretta került el.

„A járművet vezető 34 éves tiszabecsi férfit valamint a többi nyolcmillió Forint értékű csempészett cigarettát átadták a nemzeti adó és vámhivatal munkatársainak." - nyilatkozta Fehérvári Marietta, a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei FRK szóvivője.

A helyiek annyi elfogásról szóló hírt hallottak, hogy már meg sem döbbennek rajta.

A csempészek mindkét esetben költségvetési csalást követtek el, amiért több tíz millió Forint jövedéki bírságra számíthatnak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink