Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-07 17:18:00

Karácsony: Meglepődnék, ha Vitézynél lenne alkalmasabb a BKK vezetésére, ha pályázik

„A BKK vezetésére pályázatot fog kiírni a főváros, és ha Vitézy Dávid beadja pályázatát, akkor nagyon meglepődnék, ha lenne nála alkalmasabb, mert az ő munkáját nagyon sokra tartom” – jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester az ATV Start című műsorában.

Karácsony igent mondott két stadionra, de nem kért a fővárosi szuperkórházból

 

Szerdán találkozott Karácsony Gergely főpolgármester Orbán Viktor miniszterelnökkel, miután meghívást kapott a kormányülésre. A találkozó után Karácsony nem titkolta, hogy a jövőben számít vitákra, de szerinte megnyerhető a kormány szövetségesnek.

Az ATV Start című műsorában pedig már egy békülékeny hangvételről beszélt, mert mint állítja, a kormány nem teheti meg, hogy a kormány háborúban áll a fővárossal, és üdvözli azt a hozzáállását a kormánynak, hogy az a megállapodás, amelyet Tarlós Istvánnal kötöttek, az csak Tarlós Istvánnal maradhat érvényben.

Arra a kérdésre, hogy a kormány korábban tett vállalásai közül melyeket tartaná meg, ismételten hangsúlyozta Karácsony, hogy a Bozsik Stadiont és a kézilabda csarnokot meghagyná, de az atlétikai centrummal kapcsolatban a lakosok véleményére kíváncsi. Ennek módjáról a következő napokban döntenek, mert még mindig vallja azt, hogy amíg nincs minden kerületben CT, addig stadion se lehet. De az említett két létesítmény építkezése már annyira előrehaladott állapotban van, hogy rossz vitákat generálna ezeknek a félbehagyása. Hangsúlyozta ugyanakkor Karácsony, hogy ezeket nem elfogadja, hanem tudomásul veszi, hogy vannak.

Azt kérte a kormánytól, hogy hívják össze azt az egyeztető mechanizmust, amely az operatív ügyeket leegyezteti a kormány és a főváros között. Ennek keretében pedig javaslatot tenne a budapesti egészségügyi ellátás fejlesztésére, hiszen erre kért mandátumot a választóktól. „A kormány ügye a stadion, az én ügyem pedig az egészségügy” – fogalmazott Karácsony, hozzátéve, hogy minden kerület nevében lobbizik a kormánynál, hogy az egészségügyi fejlesztés ne csak szuperkórházakról szóljanak, hanem a kerületek járó beteg ellátásáról.

Régi új emberek

Karácsony Gergely arról is beszélt a műsorban, hogy most a fővárosi közgyűlés csak arról döntött, hogy bizonyos fővárosi cégek igazgató tanácsában kik legyenek a tagok. De a vezetőségről nem döntöttek. „A BKK vezetésére pályázatot fog kiírni a főváros, és ha Vitézy Dávid beadja pályázatát, akkor nagyon meglepődnék, ha lenne nála alkalmasabb, mert az ő munkáját nagyon sokra tartom” – fogalmazott a főpolgármester arra a kérdésre, hogy lát-e jövőt az új fővárosi vezetésben Vitézy Dávidnak. Mint mondta, budapesti szemszögből a fővárosi közösségi közlekedés Tarlós István első négy évében volt a legjobb, amikor is az élén Vitézy Dávid igazgatta a közlekedést.

Arra a felvetésre, hogy most visszajöttek a régi emberek, azt válaszolta, hogy neki mindig is a teljesítmény és a valóság volt fontos, nem pedig „a politikai hókuszpókusz”.

Hozzátette, „az hogy vannak most olyan politikusok, akiknek a politikai múltja, és a politikai pályájuk felett eljárt az idő, attól ezek az emberek még nem rossz emberek, és nem jelenti azt, hogy a szakértelmük alapján ne lennének alkalmasak egy igazgató tanácsi tagság betöltésére.” Abban pedig semmilyen kivetnivalót nem lát, hogy egy volt igazságügyi miniszter beül egy cég igazgatóságába. Ez szakmai munka szerinte, de a személyi kérdéseket még zárták le.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink