Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-04 20:30:00

Vona: az lenne a legjobb döntés, ha Jakab Péter lenne a Jobbik új elnöke

Amikor Vona Gábor bejelentette, hogy kilép az általa 12 éven át elnökölt Jobbikból, volt olyan reakció, amely rákérdezett, hogy eddig a Jobbik tagja volt-e. Erről Vona Gábor az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt hétfő este.

 

A Jobbik exelnöke azt is elárulta, hogy a döntést magát nem is most hozta meg, és már korábban jelezte Sneider Tamás pártelnöknek, hogy a Második Reformkor Alapítvány-beli tevékenysége miatt nem kíván tovább a Jobbik tagja maradni. Vona Gábor hozzátette: sokat köszönhet a Jobbiknak és úgy véli, ő is sokat adott egykori pártjának, amelynek sok sikert kívánt.

Vona Gábor a műsorban leszögezte: nem ad tanácsokat sem Jakab Péternek, sem másnak.

Aki megkérdezi a véleményét, annak szívesen elmondja, de nem lenne elegáns, ha bármelyik politikussal formális tanácsadói kapcsolatot alakítana ki.

Rónai Egon kérdésére Vona Gábor elárulta, hogy támogatja Jakab Péter Jobbik-elnökjelöltségét, szerinte Jakab az, aki képes lehet lendületet adni a pártnak. Szerinte az lenne a legjobb döntés, ha Jakab Péter lenne a Jobbik új elnöke.

Vona Gábor beszélt a Második Reformkor Alapítvány kezdeményezéséről, amely a cigány hősök emléknapjának létrehozására irányul. A Jobbik volt elnöke szerint elmúlt évekbeli tevékenysége alapján nem meglepő tőle ez a kezdeményezés. Úgy fogalmazott: nem az ő közege az a hideg polgárháborús közeg, amivé a magyar politikai élet vált.

Vona Gábor szerint ma rosszabb egy cigány származású gyermek esélye az érvényesülésre Magyarországon, mint amilyen a Kádár-rendszerben volt. A Jobbik volt elnöke úgy látja: amikor megszületik egy cigány gyermek, csekély az esély arra, hogy hazaszeretet alakuljon ki benne, és ez nem az ő hibája. Vona szerint a roma közösség tagjainak segíteni kell a kisebbségi vagy az áldozatszerep fölé emelkedni, és erre a roma gyermekeknek is meg kell kapniuk az esélyt.

Az általa vezetett alapítvány javasolta emléknapon Budaházy György és Vadai Ágnes is elhelyezhetné a koszorúit a cigány hősökre emlékezve.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink