Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-31 13:00:00

Semjén: a KDNP ma az egyetlen történelmi, kereszténydemokrata és világnézeti párt a magyar politikai palettán

Ma a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) az egyetlen történelmi, kereszténydemokrata, keresztényszociális, és az egyetlen világnézeti párt a magyar politikai palettán - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke csütörtökön az Országházban.

Semjén: a KDNP ma az egyetlen történelmi, kereszténydemokrata és világnézeti párt a magyar politikai palettán
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke
Rámutatott: a KDNP az egyetlen történelmi párt, amelyik a porondon maradt, és ez annak köszönhető, hogy hűségesek maradtak ahhoz a kereszténydemokrata örökséghez, amelyet az alapítóatyák lefektettek.

Ez az az erkölcsi alap, amely 75 éven át megtartotta a kereszténydemokráciát Magyarországon - mutatott rá a kisebbik kormánypárt elnöke.

Hozzátette: KDNP az egyetlen kereszténydemokrata és keresztényszociális alapokon álló párt, és az egyetlen világnézeti párt is egyúttal.

Semjén Zsolt beszélt arról is, hogy ma a Fidesz-KDNP szövetsége nemcsak Magyarország, hanem az Európai Unió legsikeresebb politikai konstrukciója is.

Ezen belül a világnézeti KDNP mellett a Fidesz egy kereszténydemokrata ihletettségű nagy gyűjtőpárt, amelyik biztosítani tudja, hogy a szükséges számú szavazat meglegyen a kormányzáshoz - mutatott rá.

Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke kiemelte: nagy bátorság kell ahhoz, hogy a politika világában valaki ma a keresztény utat válassza. A jelző kötelez, ennek meg kell felelni - jelentette ki, hangsúlyozva: ma sok támadás éri azt, aki a keresztény értékrendet következetesen képviseli.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink