Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-29 11:07:00

Szanyi Tibor is megszólalt Botka kilépéséről

Megérlelt döntés Botka László szegedi polgármester MSZP-ből való kilépése - mondta Szanyi Tibor, az MSZP volt EP-képviselője, az Igen mozgalom alapítója kedden az M1 aktuális csatornán.

Szanyi Tibor is megszólalt Botka kilépéséről
Szanyi Tibor

Botka László 2002 óta Szeged polgármestere, legutóbb pedig már nem az MSZP, hanem egy egyesület jelöltjeként, lokálpatrióta ízű összefogás élén győzött, így evidens, hogy ezek után nincs, amiért az MSZP-ben maradásával a kettőséget fenntartsa - magyarázta.

A volt EP-képviselő a korrupciógyanúba keveredett Lackner Csaba MSZP-s önkormányzati képviselőről azt mondta, hogy ebben a kérdésben a nép szava számít, és az már döntött az önkormányzati választáson, ahogy Győrben Borkai Zsolt volt fideszes polgármesterről is döntöttek a választók. Az ügyről a további véleményt a hatóságok mondják majd el - tette hozzá.

Szanyi Tibor úgy vélekedett, hogy a 2019-es önkormányzati választások átrendezték a belpolitikai viszonyokat, a politikai térkép nagyon tarkává vált. A politikai pártok régóta marakodnak a hatalmon, de csak azok a politikusok cselekednek helyesen, akik nem a hatalmi kérdések, hanem az emberek problémája mentén gondolkodnak - fogalmazott.

Ez adja az Igen mozgalom létjogosultságát is, vagyis, át kell lépni a hagyományos pártpolitikai törésvonalakon, az emberek számára legfontosabb kérdésekkel és nem azzal kell foglalkozni, ki kivel huzakodik a politikai életben - mondta Szanyi Tibor.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink