Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-28 06:50:00

Kocsis: Nem történhet meg, hogy Tarlós Demszkyvel együtt kapjon díszpolgárságot

Tarlós István egyértelműen megérdemli, hogy Budapest díszpolgára legyen - de Kocsis Máté szerint, idézzük, “ez nem történhet meg egy olyan közönséges gazember bűnözővel együtt, mint Demszky Gábor, abban egészen biztos vagyok”. Orbán Viktor már pénteken az “arcátlanság netovábbjának”, megalázónak nevezte, hogy Tarlóst Demszkyvel együtt akarják kitüntetni.


Orbán Viktor pénteki rádióinterjújában megalázónak nevezte, hogy Tarlós Demszkyvel együtt kapjon díszpolgári kitüntetést. A miniszterelnök szerint ez “az arcátlanság netovábbja” lenne. Tegnap este a Bayer show-ban erre erősített rá Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. ​

“Kommunista ravaszkodás”

Egyszerű kommunista ravaszkodással állunk szemben. Ez nem gesztus, ez Demszky Gábor tisztára mosása és Tarlós István megalázása - mondta a fideszes politikus a műsorban arra, hogy a kampányában Karácsony Gergely Tarlós Istvánt Orbán Viktor “kesztyűbábjának” mutatta be, mégis az első napon főpolgármesterként bejelentette, hogy Demszkyvel együtt Tarlós Istvánt is Budapest díszpolgárának javasolja.

Kocsis Máté szerint ezzel egyenlőség jelet tesz Karácsony a két ember közé. “Ezzel azt a helyzetet állítja elő Budapesten, mintha nem Demszky adósította volna el végletesen és nem Demszkyhez kötödne az a korszak, meg Hagyóhoz, amikor a Nokiás dobozok szimbólummá váltak. És mintha nem hozzájuk kötődne az ország történetének a legnagyobb korrupciós botránya, a 4-es metró kapcsán” - állította a frakcióvezető. Szerinte Karácsony felajánlása udvariasnak és gálánsnak tűnik, “de nem szabad neki bedőlni”.

Kocsis Máté a műsorban azt mondta, ha úgy teszi fel valaki a kérdést, hogy érdemel-e Tarlós István díszpolgári címet, akkor “akkor egyértelműen azt mondom, hogy igen. Ha lesz ilyen helyzet, akkor azt minden körülmények között támogatni fogja a Fidesz és a KDNP frakciója a fővárosban” - jelentette ki. De mint a frakcióvezető mondta - idézzük - ez “nem történhet meg egy olyan közönséges gazember bűnözővel együtt, mint Demszky Gábor, abban egészen biztos vagyok”.

Előtte a műsorban Kocsis Máté azt mondta, “durván  szigorítani kell” az országgyűlési törvény fegyelmi szabályokra vonatkozó passzusait. A szigorítást Hadházy Ákos hétfői táblamutogatása, a trágár felirat és az így morning teremtett “gusztustalan helyzet” indokolja a Fidesz frakcióvezetője szerint.

Ajánlom

További belföldi híreink