Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-25 20:20:00

Gajda Péter: Lackner kilép a pártból

Kezdeményezte Lackner Csaba kizárását az MSZP-ből a párt elnöke. Tóth Bertalan szerint a kispesti önkormányzati képviselőjüknek tudnia kellene, hogy mi a kötelessége. Ő volt az, aki egy titokban készült felvételen beszélt arról a kerületi politikusok pénzügyeiről. Gajda Péter, a kerület polgármestere szerint Lackner kilép a pártból, de az még nem dőlt el, hogy megtartja a mandátumát vagy lemond. További részletek a videóban.

Az MSZP elnöke ma délután kettő előtt nem sokkal Facebook-oldalán közölte, lejárt a határidő. Mivel Lackner Csaba nem nyilatkozott, kezdeményezi az etikai bizottságnál a kispesti politikus kizárását. Szerinte tisztáznia kell, hogy igazak-e a megfogalmazott vádak. MInt írta: Lackner Csabának tudnia kellene, hogy mi a kötelessége.

Nem lepte meg Kispest polgármesterét a döntés, hiszen erről közösen határoztak a párt vezetésével.

„Én úgy tudom, hogy Lackner Csaba eleget fog tenni annak a kérésnek, hogy kilép a pártból, azt nem tudom, azzal kapcsolatban, hogy az egyéni mandátumát visszaadja-e. Nyilván egyébként erre még van ideje, hiszen a kispesti önkormányzat képviselőtestületének alakuló ülése még nem történt meg. Ez majd valamikor a jövő hét utánra várható, hiszen van még egy jogorvoslati eljárás, ami nem zárult még le” - fejtette ki Gajda Péter Kispest polgármestere.

Gajda Péter, ahogy korábban is, most is azt mondta, hogy a felvételen elhangzott minden állítás hamis és megtette a megfelelő jogi lépéseket. Kránitz Krisztián kerületi jövőjéről pedig majd az új képviselőtestület dönt majd. A főpolgármester szerint az MSZP helyesen járt el az ügyben.

"Én mindig azt gondoltam, hogy vizsgálják ki Gajda Péter polgármester úr, hogy mi történt, és amennyiben ennek a fiatalembernek a hangja hallható ezen a felvételen, akkor nincs helye abban a politikai közösségben, amihez mi tartozunk. Szerintem, neki távoznia kell a közéletből." - nyilatkozta Karácsony Gergely főpolgármester.

A rendőrség a nyilvánosságra került felvételek alapján gazdaság vesztegetés gyanúja miatt nyomoz Lackner Csaba ügyében.

atv.hu

Október 28-tól Szöllősi Györgyivel várja a nézőket az ATV Start című műsora:

Ajánlom

További belföldi híreink