Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-24 20:16:00

Ha Lackner péntek délig nem adja vissza a mandátumát, kezdeményezik a kizárását

Bár a kispesti képviselő felfüggesztette a tagságát az MSZP-ben, ha nem adja vissza a mandátumát, kizárják a pártból.

Ha Lackner péntek délig nem adja vissza a mandátumát, kezdeményezik a kizárását

Valóban van egy olyan javaslat, hogy Tüttő Kata legyen Karácsony Gergely egyik főpolgármester-helyettese – ezt Tóth Bertalan mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az MSZP elnöke szerint természetesen a párt támogatja ezt a javaslatot, de a végső döntést Karácsony Gergely hozza meg. A kispesti botránnyal kapcsolatban azt mondta: felszólították Lackner Csabát, hogy holnap délig adja vissza mandátumát, ha ezt nem teszi meg, akkor kezdeményezni fogják a kizárását az MSZP-ből.

„Az a legnagyobb probléma, hogy akár igazak a vádak, akár nem, meg kell adni a lehetőséget, hogy megvédje magát a képviselő, de azt éreznie kéne, hogy ez egy olyan tehertétel arra a közösségre nézve, aminek ő a tagja, hogy tudnia kéne, mi a kötelessége” – fogalmazott.

 

A Magyar Nemzet és a HírTV október elején ismertette azoknak a felvételeknek a tartalmát, amelyen állításuk szerint Lackner Csaba beszélget korrupciógyanús helyi ügyekről, gazdasági összefonódásokról.

A HírTV szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdasági vesztegetés bűntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Lackner Csabát az önkormányzati választáson a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd jelöltjeként 46 százalékos többséggel választották újra egyéni képviselőnek a főváros XIX. kerületének hetes választókörzetében.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink