Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-24 05:10:00

Országszerte durva balesetek történtek, felborult autókból kellett menteni a sérülteket

Pécsvárad közelében a kátyús úton történt baleset, egy nő súlyosan megsérült. Budapesten egy autó egy másik, parkoló kocsira zuhant. Hatalmas daruval tudták csak megemelni.

 

 

A tetején állt meg ez az autó Pécsvárad mellett a 6-os főúton. A vezetőjét egy nőt, súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Mindkét lába eltört, a feje is sérült, agyrázkódása lett. A szemtanúk szerint a sok kátyú megdobta a kocsit. Végül az út menti árokba borult.

Híradónk stábja délelőtt elment a helyszínre. A baleset közelében több tíz méteren át látszanak a vályúk és sokfelé toldozva-foltozva van az aszfalt.

Közlekedési szakemberek szerint ezek a legveszélyesebb utak, ahol még a sebességkorlátozás sem segít.

Lovász Zoltán igazságügyi gépjárműszakértő úgy véli, ha egy ilyen helyzetben, amikor nagyon nagy a vályú és viszonylag nagy sebességgel, 70-80 kilométerrel vagy annál gyorsabban megy az autós, akkor egy viszonylag hirtelen kormányzással tudja csak elkerülni a balesetet.

Budapesten is felborult autót kellett menteni. A Puskás Ferenc Stadion mellett két autó ütközött, a délutáni csúcsforgalomban. Mint az akciófilmekben, az egyik kocsi megpördült, több métert repült, végül a közeli benzinkút parkolójában, egy ott várakozó autóra zuhant. állt meg.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelem helyettes szóvivője elmondta, a helyszínre a VIII. kerületi tűzoltókat riasztották, kollégáik percek alatt kiérkeztek, de látták, hogy a ráborult autót kézi erővel nem tudják leemelni a másik autóról. Ezért a kerületi tűzoltódarut kérték a helyszínre, amely a kiérkezést követően leemelte a szerencsétlenül járt autót a parkoló autóról.

Úgy tudjuk, senki sem sérült meg a balesetben, viszont nagy dugó volt a környéken.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink