Itthon

Gulyás Gergely elmondta a véleményét Borkai Zsolt alkalmasságáról

Varju László mentelmi jogáról
október. 22. kedd 15:10

Arról, hogy az Országgyűlés hétfőn felfüggesztette a DK képviselőjének mentelmi jogát, Gulyás Gergely azt mondta: a kormánypártok ahhoz a gyakorlathoz tartják magukat, amely szerint közvádas esetekben felüfggesztik a mentelmi jogot, míg magánvádas ügyekben nem. 

Gulyás: az országházi sajtó-rendszabályok az Európai Parlamentet követik
október. 22. kedd 15:07

, ő pedig személy szerint egyetért Kövér László rendelkezésével. 

Mi lesz Borkai olimpiai életjáradékával?
október. 22. kedd 14:57

Erre a kérdésre Gulyás Gergely a miniszterelnök tegnapi nyilatkozatára utalt vissza, amely szerint a kérdésben a MOB álláspontja a döntő. Maga Gulyás nem híve az olimpiai járadék szabályozása személyre szóló módosításainak.

Lesz-e női biztosjelölt?
október. 22. kedd 14:42

Gulyás Gergely szerint nem volt olyan elvárás Ursula von der Leyen részéről a miniszterelnökkel szemben, hogy jelöljön női biztosjelöltet is - mondta az ATV kérdésére Gulyás Gergely. 

Mi lesz Várhelyi Olivér sorsa?
október. 22. kedd 14:40

Az ATV kérdésére Gulyás Gergely azt válaszolta: úgy tűnik, a megválasztott bizottsági elnök egyszerre szeretné lezárni a francia, román és magyar biztosjelöltek ügyét. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra is, hogy Ursula von der Leyen részéről nem érkezett kritika Várhelyi Olivér alkalmasságával kapcsolatban.

Marad-e a Fidesz a Néppártban?
október. 22. kedd 14:39

Gulyás Gergely szerint a kérdésre adott válasz azon múlik, hogy a Néppárt milyen utat választ magának. A novemberi zágrábi EPP-kongresszuson ugyanakkor szerinte nem kerül napirendre a kérdés.

A CDU frakcióvezető-helyettesének nyilatkozatáról
október. 22. kedd 14:36

, amely megkérdőjelezte Magyarország uniós tagságát a magyar és a török kormány barátkozása miatt, Gulyás Gergely azt mondta: felelőtlen nyilatkozatok nagy pártokban is előfordulnak. Hozzátette: Magyarországnál már csak Németországot érintené érzékenyebben, ha Törökországból migrációs hullám indulna el Európa felé. Európának el kell kerülnie 3-4 millió migráns érkezését, tette hozzá Gulyás Gergely, arra is felhívva a figyelmet, hogy az Unió végül egyhangúlag döntött a szíriai török hadműveletek ügyében. 

Meddig maradhat polgármester Borkai Zsolt?
október. 22. kedd 14:33

Gulyás Gergely szerint egy kormánynak nem lehet arról álláspontja, hogy kell-e időközi választás Győrben. Személyes álláspontja pedig - tette hozzá - megegyezik Kósa Lajoséval, aki a HírTV-ben úgy fogalmazott: új, tisztességes választásra van szükség Győrben. Szerinte a győri polgármesternek mérlegelnie kellene, hogy el tudja-e látni a feladatait. 

Lesz-e tárca nélküli Budapest miniszteri poszt?
október. 22. kedd 14:32

Az ATV kérdésére Gulyás Gergely azt mondta, hogy nem merült fel a kérdés a kormányban. 

Mi lesz az esetleg leállított beruházásokon megtakarított pénzzel?
október. 22. kedd 14:29

- tette fel a kérdést az ATV munkatársa. Gulyás Gergely szerint egyértleműek a hatásköri szabályok, a fővárosnak van egy nagyösszegű költségvetése. A kormány a Tarlós Istvánnak tett ígéreteit betartja - erősítette meg a miniszter -, így ha a főváros igényli, lesz pénz a Lánchíd felújítására. Ha a főváros nem kéri valamelyik beruházást, az Országgyűlés dönt a pénzek felhasználásáról. Budapesten a Kossuth tér és a Vár kivételével nincs olyan terület, amelyben az állam a főváros nélkül dönthetne valamely beruházásról.