Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-21 17:18:00

A kormányszóvivő Borkairól sorsáról: a győriek bölcs többsége fog dönteni

A győriek, ha jól látom, a választások után is jobbról és balról is azért folyamatosan kifejezik a véleményüket. A győriek bölcs döntést fognak hozni, a győri Fidesz pedig meg fogja hallani a győriek hangját - Hollik István kormányszóvivő mondta, amikor megkérdeztük Borkairól, mert Kósa Lajos szerint új, tisztességes választás kell Győrben.

A kormányszóvivő Borkairól sorsáról: a győriek bölcs többsége fog dönteni
Hollik István, kormányszóvivő, fotó: MTI

Nincs ellentét a között, amit én mondtam, illetve Kósa Lajos alelnök úr mondott. Hiszen én azt mondtam, és továbbra is azt gondolom, hogy demokrácia van, és eddig a győriek mindig bölcs döntést hoztak. Abban reménykedem, hogy majd ezek után is ilyen bölcs döntéseket fognak hozni - mondta az atv.hu-nak Hollik István arra, hogy egy héttel ezelőtt a Hír Tv-nek azt nyilatkozta: Borkai pártbeli státusza változik, viszont polgármester maradhat, hiszen demokrácia van, az emberek megválasztották, míg Kósa Lajos a Bayer-showban már egy új tisztességes polgármester-választásról beszélt Győrben.

A kormányszóvivő szerint amit nekik meg kellett tenniük, azt megtették, mert a Fidesz–KDNP számára, “ahogy miniszterelnök úr is mondta, van, ami már nem fér bele”.

Arra, hogy Kósa Lajos azt mondta, hogy egy új tisztességes választás kell Győrben, új polgármester-választás, ezzel egyetért-e, Hollik István úgy reagált: pont ezért mondja, “hogyha a győriek úgy látják, hogy ez a legjobb megoldás a kialakult helyzetre, akkor majd a győriek ezt meg fogják tenni. Mert demokrácia van, és én bízom abban, hogy a győriek bölcs döntést fognak hozni”.

borkai zsolt, győr polgármestere, fotó: mtiBorkai Zsolt, Győr polgármestere, fotó: MTI

Úgy kell-e ezt érteni, hogy a győri önkormányzat Fidesz–KDNP-s képviselői megvonják a bizalmat Borkai Zsolt immár független polgármestertől, a kormányszóvivő azt mondta: Nem. Ezt úgy kell érteni, hogy a győriek, a győriek többsége fog bölcs döntést hozni. Kérdésünkre Hollik István hozzátette: “teljesen nyilvánvaló, hogy azért a győriek, ha jól látom, a választások után is jobbról és balról is folyamatosan kifejezik a véleményüket”.
Mármint, hogy támadják a polgármestert, tüntetések vannak? - kérdeztük.

“Pontosan erről beszélek. Kósa Lajos is erről beszélt. Én meg azt teszem hozzá ehhez, kiegészítve azt, amit ő mond vagy megerősítve inkább, hogy a győriek mindig bölcs döntéseket hoztak és kiálltak a saját érdekükért. Én abban reménykedem, hogy most is azt fogják tenni”.

Arra, hogy Borkai Zsoltnak önként le kellene mondania, mert az jobb lenne Győrnek, a kormányszóvivő azzal reagált: Győrnek az a jó, amit a győriek úgy látnak. A győriek, - mivel mégiscsak egy erős polgári városról van szó - ki tudnak állni a saját érdekeikért. A többi, az technikai kérdés - tette hozzá.

A Fidesz győri szervezete léphet majd az ügyben? - kérdeztük, mire a kormányszóvivő végül azt mondta: mindenki léphet, a Fidesz győri szervezetében is olyan politikusok ülnek, akik a győrieket képviselik és nyilvánvalóan ők meg fogják hallani a győriek hangját.

Ajánlom

További belföldi híreink