Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-21 05:10:00

Szelfimentes zónák kialakítását javasolták Magyarországon

Szelfimentes zónák kialakítására hívja fel a figyelmet az egyik biztosítótársaság, Magyarországon. Az elmúlt években világszerte közel 300-an haltak meg, miközben magukat fotózták valamilyen különleges helyen. A Generali szerint itthon is vannak gyönyörű, de veszélyes helyek, amit érdemes lenne szelfimentes területté nyilvánítani. Többek között a Halászbástyát, a Rám-szakadékot és a Bokodi-tó környékét említik.

Szelfi a felhőkarcolók tetejéről, a vulkán kráterének széléről, a hegycsúcsról, a vízesésből, a hídról, az internet tele van hajmeresztő fotókkal. A szelfizés az okos telefonok megjelenése óta létező jelenség. Szakemberek szerint ez az egyik leghatékonyabb „Like” vadász eszköz.

A szelfizésnek azonban nagyon sok árnyoldala is van. Egy rosszul megválasztott téma, egy túl szexire sikerült kép, hatással lehet a szereplő életére - mondják a szakértők. Egy rosszul megválasztott helyszín pedig akár halálos is lehet. Az elmúlt években már közel 300-an haltak meg miközben magukat fotózták. 

Magyarországon egyelőre ritkán hallani szerencsétlenül járt szelfisről. Legutóbb 2 évvel ezelőtt a Margithídról zuhant le egy fiatal lány, súlyos sérülésekkel került kórházba.

Egy közösségi médiával foglalkozó szakértő szerint, nagyon ritka amikor arra buzdítják a turistákat, hogy NE szelfizzenek, hiszen a turisztikai célpontok kialakításánál a jó fotózási lehetőség már alap.

„Nagyon sok olyan listát lehet látni, ha külföldre utazunk, de belföldön is, hogy mely helyszínek a szelfi készítés szempontjából a legjobbak. Nagyon sokszor vannak kifejezetten olyan helyszínek, úgy berendezve, hogy ott biztosan készüljön egy szelfi és azt feltöltse a különböző social csatornáira a készítő. Ezzel ugye promózza az adott helyszínt.” - mondta Forgács Mariann, ügyvezető, Be Social.

Az egyik biztosítótársaság társadalmi kampányt indított itthon az úgynevezett „modernbalesetek” megelőzése érdekében.

„Szeretnénk felhívni a figyelmet, arra, hogy számos olyan eszköz került a mindennapjainkba, melyek használatából eredő balesetekre nem vagyunk felkészülve." - nyilatkozta Földi-Tamás Ildikó, a General biztosító kommunikációs vezetője.

A kampány középpontjában az elektromos rollerek, a segway-ek és a mobiltelefonok használata áll. A programon belül pedig külön kiemelik a szelfizést.

„Összegyűjtöttünk több olyan helyszínt amire érdemes odafigyelni, mert egy nemzetközi kutatás azt mutatja, hogy sajnálatosan az utóbbi években 260 ember vesztette életét szelfizés közben, mert nem voltak elég körültekintőek és még eggyel hátrébb vagy még egy kicsit magasabbra akartak a megfelelő kép érdekében feljutni." - a biztosító szelfimentes zónának javasolja például a Halászbástyát, a Rám-szakadékot, a Bokodi-tó környékét és a balatongyöröki Batsányi-kilátót.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink