Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-19 18:28:00

Gyurcsány: Értetek, értünk, értem, egy fabatkát nem adtak volna

"A mostani ellenzéki győzelmek jelentik az utat a a Fidesz 2022-es megbuktatásához" - ezt Gyurcsány Ferenc mondta a párt megválasztott polgármestereinek és képviselőinek tanácskozásán. A DK elnöke szerint nem az a lényeg, hogy ki vezeti az ellenzéket, hanem a közös ügy a legfontosabb. Az MSZP pedig a munka folytatását és átlátható önkormányzatiságot vár a polgármestereitől és képviselőitől.

„Értetek, értünk, értem egy fabatkát, vagy ha jobban tetszik, lyukas kétfillért nem adtak volna” - mélyről kezdte a DK, mostanra azonban kétszer-háromszor annyi képviselője és polgármestere van a pártnak, mint öt éve – mondta Gyurcsány Ferenc. Az ellenzéki pártok közül a DK kapta a legtöbb szavazatot a megyei listákon. Az a vita azonban nem vezet sehova, hogy ki az ellenzék vezetője – Gyurcsány szerint, aki úgy fogalmazott, hogy az ellenzék vezető ereje a közös ügy, egy szabad és demokratikus Magyarország közös ügye.

„Itt nem egyszerűen polgármesterek kaptak ki, köztük egyébként jól teljesítménnyel is rendelkező fideszes polgármesterek, hanem a Fideszt küldte el a politika poklába az ország legaktívabb legfüggetlenebb része”

- fejtette ki Gyurcsány, aki szerint ez a győzelem út lehet a Fidesz 2022-es megbuktatásához.

Gyurcsány Ferenc üzent a leköszönő kormánypárti polgármestereknek is, akik esetleg megpróbálják megakadályozni, hogy az ellenzék átvegye az önkormányzatok vezetését.

„Mondom nekik, a mocsok nem törölhető le. A mocsoknak nyoma fog maradni. A papír ledarálható, a népítélet le nem mosható. Lehet, hogy a végén, pár elveszett papír miatt két évvel kevesebb lesz a büntetés, de a legfontosabb büntetés az jönni fog, az ország visszaveszi, ami jár neki” - tette hozzá a DK elnöke.

MSZP: nem dőlnek hátra

Örülnek az eredményeknek, de nem dőlnek hátra – mondta Kunhalmi Ágnes. Az MSZP választmányi elnöke szerint október 13-án megszűnt Magyarországon a centrális erőtér és kétpólusúvá vált a belpolitika. Továbbra is vallják, hogy az ellenzéki összefogás volt az egyetlen lehetőség. A munka azonban – Kunhalmi szerint – nem ért véget.

„A megválasztott képviselőinknek és polgármestereinknek az MSZP választmánya azt kívánja, hogy a közjó szolgálatát tekintsék mindenek előtt és mindenek felett a korrupció teljes visszaszorításában harcoljanak településről településre, városról városra, kerületről kerületre” - fejtette ki Kunhalmi.

A párt elnöke szerint az MSZP óriási sikert ért el, hiszen 350 MSZP-s, vagy a párt által támogatott jelölt nyert, emellett 48 polgármestert is adott az MSZP-Párbeszéd szövetség.

„Azt kértem, hogy kezdeményezzék a szabad városok, szabad települések együttműködését, akár szövetség, vagy valamilyen szervezet létrehozásában. Azt kértem tőlük, hogy ne kössenek nemtelen alkut a hatalom embereivel helyben, nincs helye alkunak” - mondta Tóth Bertalan pártelnök.

Az MSZP választmánya gratulált Karácsony Gergelynek a győzelemhez és támogatják a kilakoltatások felfüggesztésében és abban is, hogy Demszky Gábor és Tarlós István is Budapest díszpolgára lehessen.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink