Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-18 10:41:00

Újpesten és Kőbányán is megtámadták a választás eredményét

Hiába nyert meg a polgármester-választást a momentumos Déri Tibor, még nem vehette át hivatalát. Kőbányán az ellenzék közgyűlési többsége a tét.

Újpesten és Kőbányán is megtámadták a választás eredményét
Déri Tibor

Újpesten a momentumos közös ellenzéki jelölt Déri Tibor győzelmét támadta meg a Fidesz. Déri a hvg.hu-nak elmondta, hogy két egyéni választókerületben, a 6-osban és a 9-esben támadták meg az eredményt, ahol szoros versenyben, de ellenzéki győzelem született, illetve így tettek a polgármesterválasztás eredményével is.

Déri szerint csak az időhúzásra megy az egész. Addig is kérte a jegyzőt, tegyen óvintézkedéseket, illetéktelenek, akiknek már nincs mandátumuk, ne mehessenek be a polgármesteri hivatalba.

Kőbányán is megtámadták az önkormányzati választások eredményeit Budapesten, azonban itt nem a polgármester, hanem három egyéni választó kerület szavazatait fogják újra számolni. A kerület polgármestere, Dr. Kovács Róbert Antal ugyanis a kormánypártok színeiben aratott sikert, azonban képviselő-testülete a jelenlegi eredmények szerint 9-8 arányban ellenzéki többségű lenne.

A kőbányai Momentum a Mércének azt írta: „Valószínűleg azért támadták a választási eredményeket, mert az ellenzék csupán nagyon kicsi fölénnyel nyerte a választókerületeket. Huszti András Norbert (Momentum) 5. EVK 1 szavazattal, Stemler Diána (Momentum) 6. EVK 9 szavazattal és Papp Zoltán (DK) 1. EVK 21 szavazattal.”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink