Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-16 18:16:00

Karácsony: Nem vagyok hibátlan én sem, de mindig őszinte leszek

A vasárnap megválasztott főpolgármester első hivatalos sajtótájékoztatóján arról beszélt, már az első munkanapján levelet írna Orbán Viktornak és a CEU rektorának. Azt is bejelentette, hogy októbert 23-án ideiglenesen, majd tartósan is megnyitja a városházát a budapestiek előtt.

 

 

„Világos üzenet ez a magyar kormánynak és világos üzenet ez a nemzetközi közvéleménynek, amely azt gondolom, hogy kiemelt figyelemmel követi az elmúlt napok eredményeit” - ezekkel a gondolatokkal kezdte első, nemzetközi sajtótájékoztatóját főpolgármesterként Karácsony Gergely, aki elődjének, Tarlós Istvánnak is üzent.

Ő egy méltó ellenfél után egy méltó barát lesz ahhoz, hogy Budapest főpolgármesterét támogató fellépésével a város érdekét szolgálja. Szeretném a nagyrabecsülésemet ezzel kapcsolatosan kifejezni

- mondta.

Karácsony Gergely pénteken fogja elfoglalni hivatalát. Mint mondta, nem hibátlan ő sem, de azt ígéri, hogy mindig őszinte lesz. Egy szabadabb és zöldebb Budapestet szeretne létrehozni. Hozzátette, az alakuló ülésen, túl azon, hogy megalakul az önkormányzat, megalakítja a maga belső szabályzatát és megválasztja a tisztségviselőket, az érdemi kérdések, mind a zöld és szabad Budapest programjának végrehajtásáról szólnak. "Az első csomag, az egy átláthatósági csomag” - fogalmazott a főpolgármester.

Az alakuló ülésen napirend pont lesz a rabszolgatörvény alkalmazásának tilalma a fővárosi cégeknél.

Október 23-án kinyitjuk a városházát, egész pontosan azt a területet, amelyet a későbbiekben közparkként szeretnénk használni, és egy a rendszerváltás és a harmadik köztársaságot megünneplő kulturális programsorozattal várjuk a budapestieket

- jelentette ki Karácsony aki pénteken két levelet is el fog küldeni: egyiket Orbán Viktornak, hogy jelezze, készen áll a partnerségre, és hogy személyes találkozót kérjen.

„A másik levelet, amit írni fogok, nyilván sok más, diplomáciailag fontos levél mellett, ez pedig a CEU rektorának fog szólni, amiben arra kérem őket, hogy ismerve a nehéz helyzetüket, a lehető legtöbb tevékenységük, amely nem ütközik a jogszabályokba, azokat próbálják meg Budapesten megőrizni” - mondta.

Október 23-a után pedig össze fogja hívni az összes ellenzéki polgármestert, hogy létrehozzák a szabad városok szövetségét.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink