Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-16 18:27:00

Borkai miatt szégyenkező fideszesek mennek Balatonalmádiba

A Borkai-botrány miatt szégyenkező fideszesek érkeznek ma Balatonalmádiba, a Fidesz-frakció kihelyezett ülésére. Szinte valamennyien, akiket munkatársunk megkérdezett, azt mondták: Borkai miatt vesztett a jelöltjük, a NER-lovagok szexbotránya nagy csalódást okozott a vidéki Fidesz-hű emberek számára. A Fideszt viszont szeretik, Orbán Viktor pedig még mindig megkérdőlezhetetlen a számukra.

Borkai miatt szégyenkező fideszesek mennek Balatonalmádiba

Balatonalmádiban ma nem kora délután, hanem “sötétedés után” kezdődik a Fidesz–KDNP frakció szezonnyitó hagyományos tanácskozása. Orbán Viktor az elmúlt napokban Bakuban a Türk Tanács csúcstalálkozóján képviselte az országot. Így a vacsora utáni politikai miniszterelnöki helyzetértékelése várhatóan a késő estébe nyúlik, és éjszakai vitában engedik ki a gőzt a Borkai-botrány okozta választási kudarcok után a fideszesek.
Mivel ez frakciótanácskozás, a parlamenti képviselők lesznek ott a minisztereken és államtitkárokon kívül, vagyis a vidék Magyarországának vesztes polgármesterei és fideszes képviselőjelöltjei nem tudják majd a kötetlen beszélgetések során sem elmondani a véleményüket.

Orbán Viktornak mindenesetre holnap kora délután már Brüsszelben, a 3 órakor kezdődő az EU-csúcson kell lennie, ahol az egyik legfontosabb napirendi pont a Brexit lesz.

Munkatársunknak ma több, balatonalmádiba tartó vidéki - kelet-magyarországi és dunántúli - fideszes politikus is megerősítette a már a fideszes miniszterek és jobboldali elemzők által is nyilvános konferenciákon beismert dolgot, hogy a súlyos fideszes kudarcok a Borkai-botrány következményei voltak október 13-án.

„Szemlesütve”, szégyenkezve jártunk az utolsó hetekben az emberek között, de a saját közösségünkben is, mindenhol a Borkai szexvideóról kérdeztek, hogy ez „hogy történhetett meg”, ennek ki a felelőse, miért nem lehetett lépni időben az ügyben, hogy ne söpörjön végig az egész országon. Egy másik honatya azt magyarázta,

alig tudta megértetni a helyi csalódott, elsősorban a templomba járó fideszesek értelmiséggel ( helyi orvosokkal, tanárokkal, műzeumigazgatóval és másokkal), hogy a Fidesz melletti rubrikába ikszeljenek. A szexbotrányon túl ugyanis a korrupciós szálakat is részletesen tálalta a nem jobboldali sajtó naponta, és a NER-lovagok „beágyazottsága” is szóbeszéd tárgya lett a fideszesek között.

Az, hogy a Fideszt ikszelték, ami a megyei közgyűlések narancsszínűvé válását eredményezte, viszont a helyi polgármester-jelöltekre már kevesebben voksoltak, a bizalmi válság jeleként értékelhető – mondta egy honatya.
De mint mondta, a Fidesz mint párt, érdekes módon önmagában semmilyen sérelmet nem szenvedett a jobboldalon. Orbán Viktorban is változatlanul bíznak hívei és a szerepe megkérdőjelezhetetlen, rá semmi nem csapódott - állította az egyik nagyobb város fideszes politikusa, hozzátéve, hogy a miniszterei többségét sem kérdőjelezi meg senki, nem hozták őket összefüggésbe a Borkai üggyel.

A kormány közeli közvélemény-kutatókról „már rossz lett” a fideszesek véleménye, mert “megtévesztették” a győzelmet jelző méréseikkel a mozgósítást.

Akiket megkérdeztünk, viszont azt taglalták, hogy a balliberális „botrányokba keveredett polgármesterek” felé lejtett a pálya, mert míg a baloldali és a magát függetlennek mondó médiumok naponta szétszaggatták Borkait és a botrányát, addig a Wittinghoff-ügyről és a kispesti szocialisták drogos korrupciós ügyéről csak „a mellékvizeken” volt szó.

“Nem elég!”, “tűnjön el”! - mondták arról, hogy Borkai a Fideszből kilépett, de maradhatott Győr független polgármestere. “Ő egy mementó már a szexvideójával, nem vagyunk rá többé kíváncsiak”, “tudni sem akarunk róla”, mondják a jobboldali emberek, akiket az a fotó, amit vasárnap este posztolt egy narancssárga szívecskével, hogy szavaz a felelégével a végsőkig felháborított. Azon ugyanis olyan boldogan mosolyog, mintha nem is ő döntötte volna le a fideszes reményeket - mesélte az egyik képviselő.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink