Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-14 20:54:00

Kósa Lajos: vége a centrális erőtérnek

Korábban a politikai struktúra egy centrális erőtérbe rendeződött, és ez lehetővé tette, hogy a Fidesz ott is nyerjen, ahol duális versenyben nem tudott volna győzni. Most újra duális pártszerkezet jött létre – mondta Kósa Lajos, a Fidesz elnöke, az önkormányzati választás kampányfőnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Demokrácia van, ahol az ellenzék is tud sikereket elérni, ha stratégiát vált – tette hozzá Kósa Lajos.

Arra a kérdésre, hogy nem csalódott-e az eredmény miatt, azt válaszolta, örül, hogy megnyerték a választást, de annak nem, hogy nem olyan arányban, amilyenben szerette volna. A Fidesz alelnöke elismerte: visszaalakult a magyarországi politikai szerkezet a 2006 előtti duális erőtérré, a politikai erőtér nyíltabbá és versengőbbé vált. Ez ugyanakkor szerinte nem jelenti a Nemzeti Együttműködés Rendszerének a végét.

Arra a kérdésre, hogy hol van Orbán Viktor mára ígért nyilatkozata Borkai Zsoltról, Kósa Lajos úgy reagált: Kövér László és Kubatov Gábor mellett ő maga is részt vett azon a találkozón, amelynek során a Fidesz vezetői meghallgatták Borkai Zsoltot.

Ennek az eredményéről azonban nem mondott semmit – mint kijelentette: az eredményről kedd délelőtt Borkai Zsolt számol be a nyilvánosságban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink