Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-14 21:04:00

Gyurcsány: 2022-ben közös lista, jelöltek és miniszterelnök-jelölt kell

Gyurcsány Ferenc szerint Kósa Lajos maga is elismerte, hogy az önkormányzati választás súlyos következményekkel járt a Fideszre nézve, amikor a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy vége a centrális erőtérnek.

A DK elnöke szerint jól teljesítő polgármesterek is vereséget szenvedtek Budapesten, úgy látja: a választók döntése nyilvánvalóan nem a polgármestereknek, hanem a Fidesznek szólt. Szerinte „nem polgármesterváltó, hanem kormányváltó hangulat van”.

Gyurcsány Ferenc úgy látja, „van itt egy fordulat”, aminek sok oka van.

Ezek közül az egyik legfontosabb szerinte a migráns-ügy mint politikai termék „halála”, így most nem tudja elfedni a Gyurcsány szerint lényeges problémákat.

Ha viszont ezekről szól a magyar közbeszéd, akkor a Fidesz a DK elnöke szerint „bajban van”.

A mostani felállás, a baloldali-liberális erők főváros- és a megyei jogú városok-beli előretörése európai tendencia, amelytől Magyarország az elmúlt 10 évben eltért.

Gyurcsány Ferenc szerint ha tömeges az elégedetlenség, akkor nem lehet csupán hazugsággal és technikai eszközökkel választást nyerni.

Ami az ellenzéki pártok együttműködését illeti, Gyurcsány Ferenc azt mondta: megtanulták a leckét, így akár tetszik ez egyes ellenzéki politikusoknak, akár nem, 2022-ben egy közös miniszterelnök-jelölttel, egy közös listával és egy-egy jelölttel minden választókerületben kell nekivágnia az ellenzéknek a választásnak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink