Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-14 10:42:00

A Fideszből kizárnák, de polgármester maradhatna Borkai?

Miután Borkai Zsolt győzött Győrben, most olyan forgatókönyvet is mérlegelnek a kormánypártban, hogy a Fideszből kizárják, és függetlenként polgármester maradhatna - mondták az atv.hu-nak fideszes források. Azért is, mert csak 600 szavazattal nyert, és egy újabb választáson a Fidesz elveszíthetné Győrt is. De más forgatókönyv is lehetséges.

Többen is olyan véleményt fogalmaznak meg a Fideszben, hogy nem kellene a tizenegyedik megyei jogú várost is átengedni az ellenzéknek. Azaz, nem biztos, hogy az lenne a legjobb megoldás, ha lemondatnák Borkai Zsoltot, akit tegnap az emberek Győr polgármesterévé választottak. Vagy magától lemondana - valamilyen nyomásra.

Az atv.hu-nak fideszes források azt mondták: most azt a megoldást tartanák a Fideszben többen is a legjobbnak, hogy kizárnák a pártból, de függetlenként maradhatna polgármester.

Forrásunk szerint “megnézték a számokat”. Eszerint vasárnap mindössze 641 szavazaton múlt Borkai győzelme, de mindössze 1292 szavazattal kapott kevesebbet, mint a 2014-es önkormányzati választáson. Öt évvel ezelőtt 20604-en szavaztak neki bizalmat, hogy Győr polgármestere legyen, 2014-ben 61,02 százalékkal választották meg. És akkor a második helyezett ellenzéki csak 5 ezer körüli voksot szerzett.
 
Tegnap 44 989 szavaztak Győrben, 19 312 szavaztak Borkaira, míg az összellenzéki jelölt, Glázer Tímea 43.86 százalékot szerzett, rá 18 641 választó voksolt.

Azaz, nincs rá garancia, hogy ha lemondana (lemondatnák) Borkai Zsolt, és időközi polgármester-választást írnának ki, újra a Fidesz-jelölt győzne.

Ezt mérlegeli nyilván Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz elnöksége is. Amit forrásaink biztosra mondanak - ezt senki nem vitatja -, hogy a szexorgiás videón “erkölcstelen”, és szembemegy mindennel, ami a keresztény szabadság a meghirdetése óta fémjelez a jobboldalon.
 
De forrásunk azt sem zárta ki, hogy végül más lesz a forgatókönyv.

Ajánlom

További belföldi híreink