Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-10 17:02:00

Nagyon gyors és informatív műsorral várjuk Önöket vasárnap este

Monstre választási műsorral készül az ATV az október 13-i önkormányzati választásra. Az atv.hu Németh S. Szilárdot, az ATV vezérigazgatóját és Sváby Andrást, a választási műsor egyik műsorvezetőjét kérdezte az előkészületekről.

2018 áprilisához és 2019 májusához hasonlóan most is monstre választási műsorral készül az ATV. milyen újdonságokkal készül a csatorna?

Németh S. Szilárd: Ekkora apparátussal még nem csináltunk egyetlen hírműsort se. Egy nagyon gyors, nagyon informatív műsor következik. A választási műsor olyan egy hírjellegű csatornának, mint a topcsapatoknak egy BL-döntő, igyekszünk a legjobb formánkat hozni. Aki minket néz, egyetlen fontos vagy érdekes hírről se marad le.

Mennyiben más ez, mint az országgyűlési vagy EP-választás?

N. S. SZ.: Ami a mostani választást illeti, sokkal bonyolultabb voksolási szisztémáról beszélünk. Soha ilyen kemény választási kampány nem volt Magyarországon, mint a mostani. Nem lep meg, hiszen elvileg két és fél évig nem lesz választás idehaza.

Sváby András: Bizonyos szempontból bonyolultabb, az egész rendszer összetettebb mint az országgyűlési vagy akár az EP választáson. Szerintem sok választónál a szavazókörben tudatosul, valójában hány szavazólapon kell szavazni. Más a rendszer a fővárosban, a megyeszékhelyeken, a megyei jogú városokban vagy a kistelepüléseken. Izgalmas lesz. Műsorvezetői szempontból azonban hatalmas biztonságot ad a már összeszokott ATV-s csapat. 7-8 órát fogok a stúdióban állni, de az a tapasztalatom, hogy ez az idő példátlan gyorsan elrepül.

Milyen feladatot kapnak az ATV népszerű arcai a választási műsorban?

N. S. SZ.: A legnépszerűbb műsorainkat gyúrjuk eggyé erre az estére. A műsor bizonyos elemei a Heti Naplót, a Rendkívüli Híradót és az Egyenes beszédet idézik műfajilag. Ezen műsorok vezető arcai kerülnek képernyőre.

S. A.: Én ezúttal is a műsor pörgős üteméért felelek. kapcsolom Egont és vendégeit, Emíliát és Tvrtkot akik a részeredményeket és a végeredményeket sorolják majd, a külső helyszíneken, eredményvárókban lévő tudósító kollégákat, vagy a választási központot illetve a Híradó stúdióban Holló Mártát és Simon Andrást. Nem számoltam össze, de száz kapcsolás biztos lesz a műsorfolyamban.

Hány helyszínen, és hol lesznek jelen az ATV stábjai?

N. S. SZ.: Soha ennyi információt még nem adtunk a nézőinknek, mint amit vasárnap kapnak majd tőlünk. A nézői elvárásoknak megfelelően a legizgalmasabb helyszíneken ott leszünk.

S. A.: Mindenhol ott leszünk, ahol történik valami. Mozgó stábokkal dolgozunk, nem maradunk le semmiről.

Hogyan lehet felkészülni egy ilyen, egész éjszakás, nagyszabású műsorra?

N. S: SZ.: Több hónapja zajlanak az előkészületek. Kis és nagy értekezleteken, elméleti felkészítőkön, próbákon és rengeteg szervezői munkán leszünk túl, mire elérkezik a vasárnap este.

S. A.: Gyakorlatilag ezen jár az agyam éjjel nappal. Hónapok óta készülünk, pontos adásmenetünk van, amit az ilyen műsoroknál rendre átszabnak a váratlan események, amiket én amúgy imádok. Akkor leszek boldog, ha most is egyszerre leszünk szórakoztatóak és informatívak , valamint minden fontos információt pontosan át tudunk majd adni. Ja és lesz Heti Napló is a választási műsorban, illetve választási műsor a Heti Naplóban. Egyben van minden az újabb nézettségi csúcsokhoz. Várom a vasárnapot.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink