Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-10 19:10:00

Lakhatatlanná vált két lépcsőház a szekszárdi társasházban

Még mindig nem lehet tudni, hogy mi okozta a gázrobbanást a szekszárdi társasházban. Öt ember sérült meg, egy súlyosan, négyen könnyebben. Az épület két lépcsőházából mindenkit kiköltöztettek, oda azért sem költözhet vissza senki, mert ez a rész lakhatatlanná vált.

Lakhatatlanná vált két lépcsőház a szekszárdi társasházban

A szerencsének köszönhető, hogy a szekszárdi házban történt hatalmas detonáció következtében csak egy ember sérült meg súlyosan és négy könnyebben. Ha a robbanás este történik, amikor mindenki otthon van, akkor végzetes következménye is lehetett volna. A ház két lépcsőháza teljesen tönkrement.

"A hármas és az ötös lépcsőház kivételével a többibe visszaköltözhetnek a tulajdonosok. Ennek az épületnek a sorsáról annyit tudok nyilatkozni jelen pillanatban, hogy folyamatos felmérés zajlik. A nap folyamán a statikai vizsgálatok, illetve az épületgépészeti vizsgálatok is folytatódni fognak, de mint látható ez életvitelszerűen nem lesz lakható" - nyilatkozta az ATV Híradójának Balázs Gábor, a Tolna Megyei Katasztrófavédelem igazgatója.

A két szomszédos lépcsőházban az áramot visszakapcsolta a szolgáltató, de fűteni egyelőre nem tudnak, mert a gázszolgáltatás szünetel.

"Tegnap este az érintett két lépcsőházban vissza tudtuk állítani az áramszolgáltatást. A gáznyomás próbát is elvégezték a kollégák még tegnap este. Ott azonban kiderült, hogy mindkét lépcsőházban sérült a belső gázvezeték hálózat" - mondta Varga Ivett , az E.ON sajtóreferense.

A szolgáltató munkatársai azon dolgoznak, hogy péntek estére a két lépcsőházban ismét legyen gáz a vezetékekben.

Közben a város polgármestere azt mondta, hogy a lakók kárait igyekeznek enyhíteni.

Próbálják a károsultakat elhelyezni, de már magánszemélyek, civil szervezetek is segítenek adományokkal, hogy enyhítsék a házból kiköltözni kényszerülő lakók fájdalmát.

A társasház számlájára a biztosító pedig már 25 millió forintot utalt át, hogy legyen keret az életveszély elhárítására.

Két lépcsőház teljesen tönkrement a szekszárdi robbanásban

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink