Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-10 06:50:00

Ezért nem olvas kommenteket Pindroch Csaba

Sokáig nem, majd a húszas évei végén megérintette Isten szele Pindroch Csabát, aki azóta is hívő emberként éli az életét. Egyebek mellett erről beszélt a színész a Húzós című műsorban, de szóba került az is, hogy miképpen képzeli el a másvilágot, de az is, hogy milyen a feleségével egy színpadon állni.

Ezért nem olvas kommenteket Pindroch Csaba

A színház mellett a filmben is meg lehet élni a „csodát”, de csak abban a pillanatban – mesélte Pindroch Csaba a Húzós című műsorban.

A Jászai Mari-díjas magyar színművész azt is hozzátette, hogy utóbbinál csak a stáb részesülhet a csodából, így „ezerszer a színház, mint a film”.

Korábban egyébként a feltűnési viszketegség hajtotta és a szeretetre való vágyakozás, majd elkezdte megérezni az idő felelősségét is.

Ha például két órát kap valakitől, akkor neki kutyakötelessége kiszolgálni azt úgy, hogy a néző úgy érezze, jó befektetés volt: idejük és pénzük szempontjából is.

A színész azt az időszakot is megemlítette, amikor egyházi gimnáziumba került be, de mint mondta, a hit ajándékát ott még nem kapta meg.

Később, 27-28 évesen kapta meg, de nem „tette kirakatba”, de „kőkemény bizonyítékot” kapott arra, hogy létezik Isten.

Szerinte a túlvilág sem szól másról, minthogy egy kórház folyosóján, ismerősök körében ül, majd szólítják, beültetik egy szobába, ahol a születéstől a halálig végignézi az életét.

Aztán mindenki más szemszögéből is végignézi, és meg fogja látni, hogy hol hibázott, ezt az elképzelését egyfajta tisztítótűznek tekinti.

Olyan is volt még a gimnáziumban – mesélte tovább –, hogy megcsapta a szele annak, hogy maga is pap legyen. Míg korábban színész-tudattal kelt és feküdt is, ma már ez – részben a családja óta – nincs így.

Mint mondta, a színészlét arra az időre korlátozódik, amikor színpadon van, amit „csodálatos időutazásnak” ír le, de háttérbe szorult ez az élet a családjához képest.

Feleségével közös darabban is feltűnnek, amiről úgy beszélt, hogy egyáltalán nem okoz problémát, hiszen ez egy munka.

Ha például a szerep miatt kell megcsókolnia a feleségét, akkor sem érzi azt, hogy ő van ott. Furcsa tudatállapot ez – tette hozzá.

Ebben a hivatásban mérhető eredmények sincsenek, mert ez nem sportteljesítmény. A végén persze tapsolnak, de a kommunizmusban nevelkedett országban ez majdnem reflexszerű, még a szart is megtapsolják, mondta.

Az ember sokáig a visszajelzést is keresi, de azt sem a rendezőktől, sem a kollégáktól nem kap. sőt, olyan is volt, hogy kommenteket olvasott, amelyek nagyobb része csak mocskolódás volt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink