Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-09 19:15:00

Fejlesztéseket ígér Orbán, ha a fideszes polgármester győz

Orbán Viktor az utolsó héten személyesen is beszállt a választási kampányba. Gödöllőn a Fidesz-KDNP helyi polgármester-jelöltjét látogatta meg, akinek azt mondta: „ellenséges közegben lehetetlen, hogy bármit csináljunk." Tegnap Miskolcon pedig azzal kampányolt a miniszterelnök a fideszes jelölt mellett, hogy a város maradjon a nyerő oldalon, s akkor végre lehet hajtani a fejlesztési terveket. A híradónknak nyilatkozó szakértő szerint a kormánypártnak az a célja, hogy otthon maradásra késztesse az ellenzéki szavazókat.

Fejlesztéseket ígér Orbán, ha a fideszes polgármester győz

„Csak eljutottam ide is…”

Így üdvözölte Orbán Viktor a Fidesz-KDNP gödöllői polgármester-jelöltjét. A miniszterelnök azt mondta: ha Kolozs Csaba lenne a polgármester, akkor jutna pénz a gödöllői kastély fejlesztésére, de ellenséges közegben semmit nem tud tenni.

„Jó lenne, ha megnyerné, végre csinálhatnánk valamit ebből a városból. Itt van a hóna alatt a városnak, aztán szerencsétlenkedünk vele, már nem tudom mióta” - mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök előző nap Miskolcon járt, ott is a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjével találkozott. Az üzenet a gödöllőihez hasonló volt.

"Ha fejleszteni akarunk, ha beruházni akarunk, ha munkahelyeket akarunk, ha meg akarjuk valósítani azokat a terveket, amelyeket már olyan szépen kidolgoztak a város előző vezetői, akkor működjünk együtt, akkor ne ellenzékieskedjünk, hanem Miskolc próbáljon a nyerő oldalon maradni" - mondta Orbán Viktor.

Várhatóan a billegő, de még nyerhető városokba látogat el a miniszterelnök a kampányfinisben – mondta híradónknak a politikai elemző, aki szerint a fővárosban például azért nem kampányol Orbán Viktor, mert Tarlós István népszerűsége magasabb.

Szerinte a fejlesztési pénzek lebegtetésével a kormánypárt otthon maradásra készteti az ellenzéki szavazókat.

„Nagyon sok embert, aki bizonytalankodik a részvételében, azt inkább otthon maradásra sarkallja, hiszen olyan kép alakul ki, hogy valóban igaza lehet a miniszterelnöknek, hogy a jelöltek nem tudnak kormányozni, ezzel szemben nem tudnának a kormánypárti jelöltekre sem szavazni jó szívvel, hiszen nem oda húz a szívük, vagy az értékrendjük. Tekintve, hogy nem látják alkalmasnak, vagy elhiszik az alkalmatlanság-alkalmasság keretet, inkább otthon maradnak” - nyilatkozta az ATV Híradójának Böcskei balázs az IDEA Intézet igazagtója.

Az egyelőre a szakértők számára is kérdés, mennyire lesz kontraproduktív a Fidesz kampánya, és az is, hogy a kiszivárgott Borkai- és kispesti videók mennyire befolyásolják a kormánypárt szavazótáborát.

Fejlesztéseket ígért Orbán, HA a fideszes polgármester győz

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink