Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-08 12:25:00

770 millióval nőtt a Pallas Athéné Alapítványok vagyona az elmúlt három hónapban

Az alapítványok összvagyona az idei év harmadik negyedévében 274,3 milliárd forintot tesz ki, eközben több mint 9,1 milliárd forint értékben közel 1500 oktatási, tudományos pályázatot támogattak.

770 millióval nőtt a Pallas Athéné Alapítványok vagyona az elmúlt három hónapban

A Pallas Athéné Alapítványok kedden az MTI-vel azt közölte, hogy a szeptember 30-i állapot szerint az alapítványoknak juttatott összesen 266,4 milliárd forintnyi vagyonból a vagyon értéke 274,3 milliárd forint, az alapítványok és az általuk alapított gazdasági társaságok 151,2 milliárd forintot befektetési jegybe, 79,6 milliárd forintot ingatlanba, 20,1 milliárd forintot bankbetétbe és 23,4 milliárd forintot vállalati kötvényekbe fektettek be.

A közleményben ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy az alapítványok

a formából adódó szabályozás miatt is kötelesek megőrizni a rájuk bízott vagyont. Azt nem költhetik el, csak befektethetik, és annak hozamát használhatják fel tevékenységük során. Az alapító által juttatott vagyont az alapítványok körültekintő kockázatvállalással kezelik oly módon, hogy biztonságos befektetéssel a lehető legmagasabb hozamot érik el.

Azt is hozzáteszik, hogy az átlátható működés érdekében az alapítványok negyedévente kimutatást közölnek vagyonelemeik helyzetéről.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink