Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-03 19:55:00

Közel kétmilliárd forintot sikkasztott a pécsi ügyvéd, most elítélték

Csaknem kétszáz ügyfelet károsított meg az a pécsi ügyvéd akit csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt hat és fél év börtönre ítélt a Pécsi Ítélőtábla. Mivel nem jogerős az ítélet, így nem kell börtönbe vonulnia a jogásznak.

Saját magát jelentette fel az az ügyvéd aki csaknem 2 milliárd forintot sikkasztott el 10 év alatt. Azt ígérte az ügyfeleknek, hogy olyan üzletet tud, amellyel a befektetett pénz pillanatok alatt hatalmasat fial.

„2007 óta rendszeresen gyűjtött különböző magánszemélyektől és gazdasági társaságoktól pénzt azzal, hogy azokat befekteti különböző pénzügyi manőverek során, hogy a piacinál magasabb nyereséget érjen el„ - nyilatkozta az ATV Híradójának Hornokné Décsei Katalin, a Pécsi Ítélőtábla szóvivője.

Az ügyvéd a hozamokat az újabb befektetők pénzéből fizette ki a már meglevő ügyfeleinek. Azonban a piramisjáték hamarosan megbukott.

Az ügyvéd megijedt , tudta ebből nagy baj lesz, ekkor inkább feljelentette saját magát, miközben csaknem 900 milliót visszafizetett az ügyfeleknek. Az ügyben másodfokon most hozott ítéletet a bíróság.

A vádlott büntetését az ítélőtábla nyolc évről, hat év hat hónap börtönre, hét év közügyektől eltiltásra enyhíttette, emellett a vádlottat nyolc évre eltiltotta az ügyvédi tevékenységtől. 

A szakember szerint a mai világban nagyon meg kell gondolni hova fektetünk be, de az még fontosabb hogy ellenőrizzük ki az aki a pénzünket kezeli.

Majdnem 2 milliárdot sikkasztott az ügyvéd a klienseitől

 

„Javaslom, ha már megnézik, hogy mibe fektetik akkor mindenképpen azt is nézzék meg, hogy ki az, aki befekteti, milyen időtávra fekteti azt be, és milyen költségekkel fekteti be, nehogy az legyen, hogy a végén az a pénz, amit betesz végül semmit sem fog érni„ - mondta Szebényi Grátzer Csilla, pénzügyi elemző, közgazdász.

Az ítélet egyelőre nem jogerős, ha fellebez az ügyvéd akkor ügye a harmadfokon, azaz a kurián folytatódik.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink