Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-02 12:01:00

Bakondi: Egyre nagyobb a baj

Egyre nagyobb bajban van Görögország, Leszboszon és a környező görög szigeteken már 30 ezer menedékkérő várja a továbbutazás lehetőségét - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bakondi: Egyre nagyobb a baj
Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója

Görögországban új kormány van, amely több tekintetben is új migrációs politikát hirdetett meg, amelynek részeként 2020 végéig viszonylag nagy számban akar migránsokat visszavinni Törökországba - közölte.
    
A belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta: a migráció tekintetében az elmúlt időszakban meglehetősen furcsa kijelentéseket tettek egyes nyugat-európai vezetők.

    
A svéd biztosjelölt meghallgatásán világossá vált, hogy Európa népességpótlása érdekében támogatja a gazdasági menekülteket befogadását - mondta Bakondi György.

    
A francia elnök és a finn miniszterelnök pedig azt vetette fel, hogy ha egy ország nem csatlakozik a tengerből kimentett migránsok szétosztásához, akkor annak fel kellene függeszteni Schengen-övezeti tagságát.

    
Ez egy kifejezetten furcsa kijelentés, mivel az európai unió elméletileg egyenrangú nemzetek szövetsége - jegyezte meg.

    
Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában azt mondta, hogy az új görög kormány lépései egyelőre nem éreztetik hatásukat, így a nyitott táboraikban élő migránsok kedvük szerint elindulhatnak Nyugat felé.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink