Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-30 21:14:00

Erősíti vagy gyengíti Karácsonyt a kiszivárgott hangfelvétel?

Folyamatosan esik vissza Karácsony Gergely támogatottsága a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása alapján. Ennek hátterében pedig szerintük a kiszivárgott hangfelvétel állhat. A Híradónk által megkérdezett elemző szerint azonban pont a verseny szorosságára utal, hogy a felvétel kikerült.

„Tarlós Istvánnak nagyon nagy a támogatottsága, Karácsony Gergelynek pedig nagyon kicsi”

Ezek a Nézőpont Intézet legfrissebb számai: Tarlós Istvánnak 56%, míg Karácsony Gergelynek csak 38% a támogatottsága.

„A kutatásnak egy jelentős része már akkor is zajlott, amikor nyilvánosságra került a hangfelvétel, amit nagyon sokan Karácsony Gergely öszödi beszédének tartanak. Mi ennek tulajdonítjuk azt a visszaesést a baloldali főpolgármester-jelölt eredményében mutatkozik” – nyilatkozta Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet vezető kutatója.

A kutatást szeptember 19. és szeptember 28. között készítették – a hangfelvétel viszont 26-án került ki a netre. Ezen Karácsony Gergely arról beszél, többször is megfenyegették a családját - a hanganyag alapján Tóth Csabára utalt. Ezt azonban Karácsony és Tóth is cáfolta - szerintük a felvétel manipulált.

„Nem emiatt fog kikapni, ha kikap, és nem amiatt fog nyerni, mert ezt jól kezelte” – állítja Böcskei Balázs az Idea Intézet igazgatója.

Böcskei Balázs szerint az ellenzéki szavazókat vélhetően már megnyugtatta, hogy az ellenzék gyorsan kezelte az ügyet és Karácsony Gergely valamint Tóth Csaba is megszólaltak. Szerinte pont hogy a szoros verseny miatt került napvilágra a felvétel.

„Ha Tarlós és Karácsony közötti verseny nem lett volna szorosabb az utóbbi időszakban, ne közeledett volna a két jelölt támogatottsága Karácsony Tarlóséhoz, akkor ma erről a felvételről nem beszélünk. Ez biztos, hogy a versenyképességet bizonyítja Karácsony Gergely részéről” – fogalmazta meg Böcskei.

Karácsony Gergely azt mondta, megtették a szükséges jogi lépéseket, amiért szerintük lehallgattak egy elnökségi ülést egy nemzetbiztonságilag szigorúan védett Képviselői Irodaházban.

„Éppen azok az ügyek, amiket a Fidesz elkövet annak érdekében, hogy az ellenzékbe belefojtsa a szót és elvegye a választópolgárok kedvét a politikától, ez pont a visszájára sül el. Hiszen a választóink láthatják, hogy mi a Fidesz igazi arca” – mondta Karácsony Gergely az ellenzék főpolgármester-jelöltje.

A Republikon szeptember első felében készített felmérése alapján Tarlós és Karácsony fej-fej mellett áll, 35-34 százalékkal.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink