Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-29 16:53:00

Hazaköltöznek a fiatalok, ellenzéki “Molotov-Ribbentrop” paktum, Karácsony csak “Geri” - fideszes felszólalók a kongresszuson

Gulyás Gergely az alelnökséget köszönte meg a Fidesz-kongresszusnak, Varga Mihály a névnapi köszöntéseket. Kósa Lajos ellenzéki jelöltekröl beszélt a “turiból” és Karácsony “Gerizett”, Novák Katalin büszke édesanya és büszke konzervatív.

Hazaköltöznek a fiatalok, ellenzéki “Molotov-Ribbentrop” paktum, Karácsony csak “Geri” - fideszes felszólalók a kongresszuson

A Fidesz kongresszuson felszólalók közül Varga Mihályt kapta a legtöbb köszöntést, mert a névnapja van. Beszédében viszonzásul a pénzügyminiszter azzal tréfált, hogy "mindenki a vendége egy adóbevallásra". Aztán a szokásos módon arról beszélt, hogy 2010-ben egy csődben lévő országot vettek át, de mára stabil növekedési pályára állították a gazdaságot, végig támogatva a nemzetpolitikai és a családpolitikai célokat. “A sereghajtók közül a dobogósok közé kerültünk. Most mi vagyunk az élen minden fontos makromutató alapján” - hangoztatta Varga Mihály. Aztán sorolta az eredményeket: a növekvő foglalkoztatást, az adókedvezményeket, a legkedvezőbb uniós társasági adót, bérek növekedését, ahogy a tao-pénzeknek köszönhető beruházásokat is. Németh Lászlót is idézte, emelkedő nemzet leszünk.

Szijjártó: Ide egyetlen bevándorló sem fog bejönni!

Európa legsikeresebb pártjának a kongresszusán vagyunk! - hangoztatta Szijjártó Péter a színpadon. A külügyminiszter az olaszországi történtekről beszélt, ő arra hozta példának Salvini esetét, hogy így járnak a bevándorlás ellen harcolók. “Ide egyetlen illegális bevándorló sem fog bejönni! A kerítés állni fog, rendőrök és katonák fogják őrizni!” - hangoztatta és mielőtt elhagyta a kongresszust (mert Kínába utazott), még arra figyelmeztette a Fidesz szimpatizánsokat, hogy a zsinórban tizedik választást is meg kell nyerni október 13-án.

Varga Judit: Hazaköltöznek a fiatalok

Varga Judit igazságügyi miniszter arról beszélt, hogy a magyarok évszázadokig védték Európát és nem tesznek másként ma sem, védik az európai életformát, “nekünk nem kell európaiságunkat bárkinek is bizonyítanunk”. Az évek óta tartó liberális támadás, boszorkányüldözés szerinte megtette a hatását, mégprdig sziklaszilárd magyar összefogás lett az eredménye – a régióban is és a V4-ek között is.

Elmondta, hogy ő is hazaköltözött Brüsszelből a családjával, szerinte a magyar fiatalok között már nem a kiköltözés, hanem a hazaköltözés lett a divat. Aztán a brüsszeli harcokról/csatákról szólva arról beszélt, hogy „sok baj van velünk”, a jogállamiságot, az uniós értékeket kérik számon, pedig nem értik, hogy „mi megharcoltunk” saját értékeinkért, a jogállamunkért, és ezt nem tartják tiszteletben. Nyugaton, Brüsszelben nem értik, hogy nem akarunk feloldódni “olvasztótégelyben”, ragaszkodunk a kultúránkhoz. „Lelkesen készülünk minden brüsszeli csatára a liberális mantrával szemben” – mondta minisztériumi kollégái, csapata nevében is.

Gulyás: ellenzéki “Molotov-Ribbentrop paktum”

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter - akit a barátjaként konferált fel Novák Katalin - azzal tréfált beszéde elején, hogy “bukott” Fidesz alelnök. A miniszter dícsérte Budapest, mely szerinte a dualizmust idézi Tarlós István alatt, világszerte csodált föváros. Nagy tetszést aratott azzal, hogy kormányzásuknak azok is nyertesei, akik nem rájuk szavaznak, az ellenzéki politikusok is: nyertesek, de alkalmatlanságuk kevésbé látványos, ellenzékböl nem tudják csödbe vinni az országot, ami kormányon sikerült nekik.

A miniszter szerint önkormányzati választáson az ellenzék nem polgármesteri és képviselői helyekben gondolkodik, hanem háborús hídfőállásokban. “Az ellenzék egységét ma a magyar Molotov-Ribbentrov paktum biztosítja, melyet 2018 után Gyurcsány Ferenc egyetlen momentum alatt megkötött a Jobbikkal” - fogalmazott Gulyás Gergely, aki a beszéde elején a kiszivárgott Karácsony felvételre is utalt azzal, hogy itt a Fideszben figyelmek egymásra, megjegyzik amit a másik mond, a Fideszben nem szokás magnóra venni a beszélgetéseinket. A "magyar Molotov-Ribbentrop paktum jelöltjei" a helyi közösségek szolgálata helyett politikai háborút akarnak - mondta az ellenzékröl, a fideszes győzelem azon múlik szerinte, hogy a következő 14 napban megtesznek-e mindent azért, hogy mindenki figyelmét felhívják arra, a választás tétje nem a kormány sorsa, hanem az országot alkotó városi, falusi közösségek békés fejlődése.

Kósa: ellenzéki jelöltek a “turiból”

Az önkormányzati választások kampányfönöke, Kósa Lajos - aki ismét a Fidesz alelnöke lett -, arról beszélt, az ellenzéknek 300 polgármesterjelöltjük van a ráadásul olyanok, hogy az jutott azeszébe: vajon melyik “turiból” szedték elő őket. Dicsérte az 1990 óta polgármester/főpolgármester, már bizonyított Tarlós Istvánt, akin kívül - a megfogalmazása szerint “csak egy még Gergelynek is kevés Karácsony Geri”, “egy proteincsászár” és egy “celebmatador” indul a főpolgármesteri posztért.

Aztán kedvenc példájával illusztrálta a kongresszuson is, hogy milyenek az ellenzéki képviselö-jelöltek, egy debreceni városatyáról azt állította, hogy valószínüleg minden nap alufóliasisakot vesz fel, hogy megvédje magát Orbán Viktor agyhullámaitól. Így szólalt fel nyilvános ülésen is a debreceni testületben, hogy megvédje magát a fideszes városvezetés masszív sorosozása közepette - mondta Kósa Lajos, aki alelnökként is az önkormányzatok felelöse lesz. (A konferáló Klausmann Viktor szerint Kósa Lajos pénzt is kérhetne a “stand-up comedyért", mármint a beszédéért).

Németh: „Fut Bécs felé Jellacsics, a gyáva”

Németh Szilárd “rezsibiztos” a pákozdi diadalról írt Petőfi verssorral indított, a magyar haderöröl azt mondta: 20 ezerre fog nőni a hont védelmező önkéntesek száma, de toborozni kell. Aztán áttért a migrációra, sorolta az elmúlt években Európában történt merényleteket. Dícsérte Orbán Viktort és a Fidesz-KDNP pártszövetséget, akik megkapták a felhatalmazást, hogy ez ellen fellépjenek. A térség legütőképesebb haderejét teremtjük meg kultúránk védelmében - hangoztatta.

Novák Katalin: Büszke édesanya, büszke konzervatív

Novák Katalin nemcsak konferálta a színpadon a kongresszust, hanem alelnöki beszédet is mondott. A családja is elkísérte a kongresszusra - és mint mondta, “büszke arra, hogy édesanya, feleség, húg, büszke arra, hogy aktív tagja lehet a Fidesznek, ami legnagyobb támogatottságot élvező jobboldali politikai erő Európában”. A család- és ifjúságügyi államtitkár büszke a konzervatívizmusára is. Novák Katalin arról is beszélt, hogy a kormány a GDP kiemelkedően magas részét fordítja a családok támogatására, a családvédelmi akciótervre.

novák katalin a kongresszusonNovák Katalin a kongresszuson

Szerinte külföldön az intézkedéseket hallva a nyugat-európai többgyerekesek azt szokták kérdezni, "hogyan lehetne Magyarországra költözni?", ő pedig biztatja őket, hogy jöjjenek. Novák szerint nem kell folyton a férfiakkal versenyezni, majd hosszan sorolta, miért nem igaz a "balliberális mantra", hogyan bizonyítanak a nők az élet különféle területein. Novák Katalin azt is mondta, örül, hogy már ilyen sok nő van a kormányban (nyilván az államtitkárokat is beleértette).

Alelnökök

A kongresszus Fidesz alelnöknek választotta Novák Katalint 1396 szavazattal, Kubatov Gábort 1392 vokssal, Kósa Lajost 1387 szavazattal, és Németh Szilárdot 1359 vokssal.

Orbán Viktor kongresszusi beszédéből készült összefoglaló itt található.

Ajánlom

További belföldi híreink