Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-26 11:06:00

Karácsony: „Ha visszamegyek Zuglóba, akkor ott engem elásnak”

Kiszivárgott egy hangfelvétel, amelyen az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje arról beszél, az MSZP-s Tóth Csaba fenyegeti a családját. Karácsony portálunknak cáfolta, hogy Tóth Csaba megfenyegette volna.

Karácsony: „Ha visszamegyek Zuglóba, akkor ott engem elásnak”

A Herbal Reality Youtube-csatornáján jelent meg először a kiszivárgott hangfelvétel az ellenzéki főpolgármester-jelöltről, ahol az is szóba kerül az eltorzított hangú beszélgetőpartnerével, hogy Tóth Csaba zuglói MSZP-s országgyűlési képviselő többször is megfenyegette - írja a 24.hu.

Zuglóval kapcsolatban még Horváth Csaba kapcsán tért ki Karácsony. Mint fogalmazott a 24.hu szemlézése alapján, hogy „a Horváth Csaba nehéz falat, ő egy szikla, ebben a konstrukcióban jobb mint a Tüttő Kata, vagy bárki. (…) Igazából ott a helyi szocikon való kontrollt csak egy MSZP-s politikus tudja jelenleg megcsinálni. Ez a helyzet. Ennek az alternatívája, hogy egy egyébként sokkal jobb renoméjú, mondjuk, kirúgott iskolaigazgató, akit a szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. A Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja, mi az, amiért börtönbe lehet menni. Én ebből a szempontból k***a kínosan látom, tehát ez kifelé nyilván nagyon ciki. Ma azt gondolom, hogy akarunk a kerületi megállapodásban előrelépést csinálni, akkor szerintem én még nem játszottam ki a kártyáimat. Csak azt kellene látnom, hogy van-e olyan konstrukció, ami ténylegesen működik. Ez nem úgy van, hogy az én zsarolási potenciálom az alkalmas arra, hogy helyretegyen, de bizonyos dolgok nem fognak megmozdulni.”

De a belvárosi ügyekre is kitért. „A Tüttő Katát én is benéztem, nem tudtam, hogy a Leisztingernek vannak ezek az ügyei az V. kerületben. A Tüttő egyébként a XII. kerületben is indulhatott volna, ha tudom ezeket, csak én is későn tudtam meg. Nem akarok álnaiv lenni, hogy akkor a Leisztingernek az élettársa, a volt felesége, vagy a mostani, ezt nyilván nem tudom, nyilván nem egy erős
ajánlólevél.”

A hangfelvételen az is elhangzik Karácsony szájából, hogy nem az az asztalra csapó típus, és hogy még vannak olyan kártyái, amiket még nem játszott ki.

 

"A Fidesz módszere"

„Titkosszolgálati módszerek, lehallgatott és összevágott hangfelvétel, alighanem az én hangommal” – nyilatkozta egy lapnak Karácsony a hangfelvételről. Karácsony azt nem tudta felidézni, kinek mondta a fent idézetteket, a háttérzajból arra következtet, hogy egy magánbeszélgetés lehet, de azt hogy kivel beszélgetett, nem tudta megmondani. „Legfeljebb a módszert: ez a Fideszé, a Rogán-Habony tengely lejárató akcióira hajaz” – fogalmazott.

Megkérdeztük Karácsonyt

Az atv.hu megkereste Karácsony Gergelyt, hogy reagáljon a Herbál Realityn kiszivárgott hangfelvétel tartalmára, amelyen az MSZP különböző politikusairól nyilatkozik, egyáltalán nem hízelgően.

Karácsony Gergelyt az első cikkünk megjelenése előtt kerestük, ám akkor nem sikerült elérnünk. A cikkünk megjelenése után visszahívta kollégánkat, és arra a kérdésre, hogy kíván-e reagálni a megjelentekre azon túl, amit írásban nyilatkozott egy ellenzéki portálnak, annyit mondott:

határozottan szeretné cáfolni, hogy őt valaha is megfenyegette volna Tóth Csaba zuglói szocialista politikus. 

Karácsony szerint ő a felvételen nem beszélt Tóth Csabáról a fenyegetés kontextusában, és a felvételt úgy vágták össze, hogy úgy tűnjön, mintha azt állítaná, hogy a zuglói szocialista politikusról beszélne, pedig ez nincs így.

Tóth Csaba is reagált

Tóth Csaba reagált az ATV Híradójának arra a kiszivárgott hangfelvételre. Az ATV riporterének azt mondta, hogy semmi mást nem tud elmondani, mint amit Karácsony nyilatkozott egy portálnak. Hozzátette, hogy Karácsony „sehol nem állítja, hogy ő bármikor megfenyegette volna”.
A kérdésre, hogy mérges viszonyban voltak-e Karácsonnyal úgy felelt, hogy egy „politikai együttélés” vitákat feltételez, és az lenne a baj, ha ezek nem lennének.

A hangfelvételre külön nem szeretett volna reagálni, mert szerinte az bárhol, bármilyen módon készülhetett és ezáltal „azzal nincsen dolguk”. Egyedül a Karácsonynak feltett írásbeli kérdésekre és az azokra adott válaszokra tud érdemben reagálni.

Kérdésre válaszolva Tóth többször is Karácsony írásbeli válaszait citálta elő, miszerint őt megfenyegették, de nem politikai szereplők voltak azok. Igaz, a kitartó érdeklődésnél Tóth elveszteni látszott a türelmét és indulatosan válaszolt a riporternek. Sőt, azt sem érti, hogy hogyan jön fel az a kérdés, ami a hangfelvételen arra utal, hogy ő többször is megfenyegette Karácsony családját.

Gulyás: maffiaviszonyok vannak a baloldalon

Maffiaviszonyokra emlékeztető állapotok vannak a baloldalon, ennek Karácsony is részese – fogalmazott Gulyás Gergely miniszter a Karácsony Gergely-féle kiszivárgott hangfelvételről. Szolidáris Karácsonnyal, mert a szocialisták megfenyegették többször is a családját. Úgy tűnik, ezt még nem sikerült a magyar politikából kiiktatni. Gulyás szerint a Fideszen belül soha nem szivároghatna ki ilyen felvétel, mert ott más a politikai kultúra. „A felvételen hallhatóktól irtózom” – fogalmazott. A miniszter úgy véli, a felvételen elhangzottaknál csak egy dolog szánalmasabb: Karácsony magyarázata.

atv.hu

Karácsony Gergely a mai Egyenes Beszéd vendége lesz, a beszélgetésben természetesen szó lesz a ma megjelent hangfelvételről is.

Egyenes beszéd, ATV, ma este 19:25-től

Ajánlom

További belföldi híreink