Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-25 21:33:00

Zente anyukája Mészáros Lőrincnek és Mága Zoltánnak mondott köszönetet

Összegyűlt a 700 millió forint az izomsorvadásban szenvedő kisfiú kezeléséhez. A kisfiú édesanyja az ATV-nek beszélt arról, bíznak abban, hogy Zente megkaphatja Magyarországon a kezelést. Zente édesanyja két embernek külön megköszönte az adományt.

Zente anyukája Mészáros Lőrincnek és Mága Zoltánnak mondott köszönetet

Portálunk is beszámolt róla, hogy néhány hét alatt összegyűlt az izomsorvadásban szenvedő 1,5 éves kisfiú kezeléséhez szükséges 700 millió forint. Zente családja augusztus végén indította a gyűjtést. A kisfiú anyukája, Tóth Krisztina Balázsék reggeli rádióműsorában nyilatkozott, ahol azt mondta: az utolsó 100 milliót egyetlen ember utalta át a számlájukra, aki nem akarja, hogy nyilvánosságra kerüljön a neve.

Tóth Krisztina az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, meg kellett jelölniük egy országot, melyik országban kezdik a terápiát.

„Tájékoztatást kaptunk arról, hogy több európai országhoz hasonlóan van erre egyfajta mód, amikor egy egyszeri import-kérelemmel esetleg Magyarországon is megkaphassa Zente a kezelést, mi ezt választottuk” – mondta Zente anyukája. Hozzátette: ennek van egy átfutási ideje, a gyógyszercég felveszi a kapcsolatot a kijelölt hatósággal és be fogja nyújtani a kérvényt. Ennek az elbírálása 30 napon belül fog megtörténni.

Mint mondta, ha megkapják az engedélyt, és az orvoscsapat is rábólint, akkor bízik benne, hogy Magyarországon megkaphatja a kezelést.

Abban bíznak, hogy járóképes lesz Zente.

„A génterápiától egy sokkal nagyobb fehérjelöketet várunk, amivel sokkal jobban tudjuk őt fejleszteni” 

– fogalmazott.

Érezte, hogy a kisfiúval „valami nem stimmel”, nem úgy mozog, mint a kortársai. Azt javasolja, ha valaki hasonlót tapasztal a gyermekénél, vigye el neurológushoz, egy vizsgálattal ugyanis semmit nem lehet veszíteni.

A 700 millió forint több tízezer utalásból jött össze. Rengeteg apró kis utalásból, és néhány nagyobb adományból tevődött össze.

Köszönetet mondott Zente édesanyja

Időközben Zente édesanyja Facebook posztban fejezte ki háláját a támogatóknak, külön kiemelve Mészáros Lőrincet és Mága Zoltánt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink