Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-23 06:51:00

Fontos adatokat közöl ma a Pénzügyminisztérium

A Pénzügyminisztérium (PM) ma teszi közzé az államháztartás központi alrendszerének első nyolchavi, végleges adatait.

Fontos adatokat közöl ma a Pénzügyminisztérium
Varga Mihály pénzügyminiszter

A pénzügyi tárca előzetes számai alapján idén augusztusban az államháztartás központi alrendszerének hiánya 158,0 milliárd forint volt, így a deficit az év első nyolc hónapjában 510,8 milliárd forintot, az éves terv 51,2 százalékát tette ki.

Júliusban a PM részletes jelentése szerint 37,2 milliárd forint többlettel zárt a költségvetés, az államháztartás - önkormányzatok nélküli - központi alrendszerének első héthavi hiánya 352,7 milliárd forint lett. Az idei egész évre kitűzött, a GDP-arányában 1,8 százalékos hiánycél továbbra is tartható - szögezte le a Pénzügyminisztérium szeptember eleji közleménye.

Az államháztartás központi alrendszerén belül az év első nyolc hónapjában a központi költségvetés hiánya 589,3 milliárd forintot tett ki, az elkülönített állami pénzalapok 81,8 milliárd forintos többletet értek el, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 3,3 milliárd forintos deficittel zártak.

A költségvetési bevételek között augusztus végéig általános forgalmi adóból az éves előirányzat 67,7 százaléka, személyi jövedelemadóból 67,0 százaléka, míg szociális hozzájárulási adóból és a foglalkoztatáshoz kapcsolódó járulékokból 65,8 százaléka teljesült.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink