Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-20 20:46:00

Kéri: Orbán feltűnően hiányzik a kampányból

Kéri László szerint a Fidesz négyféle módszert, a zsarolást, a jelentéktelenítést, az áljelöltek bevetését és a megfélemlítést, személyi lejáratást használja az önkormányzati választás kampányában.

A politológus szerint a Fidesz kampányában a negatív üzenetek dominálnak, konkrét ígéreteket alig tesznek a kormánypárti jelöltek. Kéri úgy látja: nagyon hiányzik Orbán Viktor a kampányból, miközben más ügyekben a miniszterelnök sokat szerepel, de többnyire nemzetközi kontextusban. Kéri László szerint bizonyos szempontból Orbán Viktor azt várja a fideszes településvezetőktől, hogy mutassák meg, mire mennek nélküle. Szerinte bármi lesz az eredmény, Orbán nem tud rosszul kijönni belőle. 2019 őszén van egy olyan, hogy mutassák meg a polgármesterek. ő ebből nem tud rosszul kijönni.

Kéri László szerint a Fidesz a fővárosi győzelmet inkább az utolsó napok mozgósításától, mint Tarlós István személyétől várja. Mintha a Fidesz is számolna azzal, hogy nem sokra jutnak Tarlóssal – fogalmazott.

A politológus úgy véli: 2019 a főpróbája 2022-nek. ha most sikerül az ellenzéknek meglovagolnia a Kéri szerint tömeges elégedetlenséget, akkor van keresnivalója 2022-ben, azonban ha ezt az esélyt is eljátsszák, akkor igaza lesz Török Gábornak, és meg lehet írni a 2022-es eredményeket.

Kéri László

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink