Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-19 07:00:00

Tisztább utcákkal és zöldfelülettel harcolna Niedermüller

A polgármester is tehet azért, hogy kerületében jobbak legyenek a kilátások – egyebek mellett erről beszélt a hetedik kerület polgármesterjelöltje azzal kapcsolatban, hogy egyes városrészekben évekkel tovább élnek az emberek, mint más kerületekben. Niedermüller Péter szerint ezek mögött társadalmi folyamatok húzódnak meg.

Tisztább utcákkal és zöldfelülettel harcolna Niedermüller
Várható élettartam a fővárosban - Hatalmas a különbség a kerületek között

 

Egyes kerületekben sok évvel tovább élhetnek az emberek, mint a főváros kevésbé szerencsés részein – hívta fel rá a figyelmet a 24.hu a KSH adatai alapján, az adatok szemléltetéséhez a portál térképeket is készített.

Ezzel kapcsolatban Erzsébetváros polgármesterjelöltje az ATV Start című műsorban elmondta, hogy fontos társadalmi háttere van annak, hogy az egyes kerületek között mennyi a várható élettartam.

Mint mondta, elnagyoltan fogalmazva, de akik jobb módban élnek, többet engedhetnek meg maguknak, egészségesebben táplálkoznak, jobb az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésük.

Emiatt ezekben a kerületekben – tette hozzá – nyilvánvaló, hogy hosszabb az élettartam.

Közben a VIII. kerületben – amit szembeállítanak sokszor a budai második kerülettel – rosszabbak a kilátások. Niedermüller Péter arról is szót ejtett, hogy a hetedik kerületben – ahol őt jelölte az ellenzék polgármesternek – a férfiak átlagéletkora öt évvel rövidebb, mint a budai oldalon lévő hasonló helyzeten lévő társaiknak.

Hogy a fenti problémák javuljanak, azért sok szereplőnek kellene tenni, de a DK politikusa szerint a kormány nem fog semmit tenni. A polgármester is tehet szerinte: méghozzá azt, hogy nekilát a kerületekben található társasházak felújításához.

A lerobbant lakások ugyanis – folytatta – sok esetben okoznak egészségkárosodást. A kerületi vezető azért is tehet szerinte, hogy tisztábbak legyenek az utcák, kevesebb legyen az átmenő forgalom, és egyben több a zöldfelület.

Korábban, márciusban még azt nyilatkozta a politikus, hogy nincs kellő tapasztalata a városvezetésre. Hogy mi változott azóta, arra azt felelte: tapasztalata ugyan nincs, de kapcsolatai és tudása igen, erre a kettőre van szükség, és ezekkel a saját elmondása szerint rendelkezik.

Erzsébetvárosban indul még a volt szocialista Hunvald György is, aki Niedermüller szerint saját magát szeretné rehabilitálni, miközben a cél a fideszes testület leváltása a kerületben, és azért is övé a politikai felelősség, amik korábban történtek a kerületben- tette hozzá.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink