Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-18 09:44:00

Sokkoló: megerőszakolták az ismert magyar tévést

Immár harminc éve, hogy Vámos Erika ismert műsorvezető élete sokkoló fordulatot vett, sorsát máig meghatározza, hogy akkor beült egy közeli ismerősének az autójába.

Sok évnyi hallgatást tört meg Vámos Erika, azzal, hogy elárult: 14 évesen erőszak áldozata lett. Elmondása szerint azért állt elő a történettel, hogy sokaknak erőt, bátorságot, kitartást és reményt adjon azoknak, akik hasonló traumán mentek keresztül - árulta el a Blikknek.

„Már jól vagyok, de gyakran eszembe jut, mi történt velem. Sokszor felvillannak még a régi képek, de dolgozom rajta.

Az elmúlt egy évben például már be tudtam ülni olyan férfi mellé az autóba, aki nem a párom, és bár feszengek, végig nézem a kezét, hogy merre megy az úton, de le tudom gyűrni a félelmemet. Már csak azért is, mert tudom, hogy ezzel segítek. Ez nem az a téma, amivel dicsekszik az ember, de nemrégiben írt egy lány, hogy őt is megerőszakolták, ezért az öngyilkosságon gondolkozik. Szeretnék segíteni azoknak, akik ugyanazon mentek át, amin én” – mondta el a portálnak Erika.

Vámos 14 évesen egy balesetben veszítette el az édesapját. A temetés előtti napon egy buszmegállóban várakozott, amikor egy ismerős férfi fékezett le előtte.

„Azt mondta, szálljak be a kocsijába, elvisz. Az egyik ismerősöm párja volt, 30 év körüli férfi. Az autóban beszélgettünk, majd azt vettem észre, hogy letér az útról, aztán az erdő felé veszi az irányt” – emlékezett vissza Erika. – „Megállt, elkezdett fogdosni, próbálta leszedni a ruhámat, és hiába sírtam, kérleltem kiabálva, hogy hagyja abba, egyszerűen megtörtént... Erőszakot követett el rajtam, majd kitett az erdőben. Ott álltam szótlanul, kezemben egy papír zsebkendővel, amivel törölköztem”.

Végül ez lett a bizonyíték. Erika besétált a rendőrségre és önkívületi állapotban feljelentést tett. A férfi négy és fél börtönt kapott.

A műsorvezető annyira nehezen dolgozta fel a traumát, hogy öngyilkossági kísérletet is követett el.

„Bevettem a nagymamám altatóit. Egy egész dobozzal, de anyukámék időben megtaláltak” – mesélte Vámos, aki annak szabadulása után többször is találkozott a férfival. – „Egyszer az utcán látott meg, másodjára pedig egy szórakozóhelyen. Hazáig követett az autójával. Rettegtem, és ez a félelem sokáig nem múlt el, az arca pedig örökre beleégett a retinámba...”

Pszichiáterhez fordult, a szakember pedig rávilágított, hogy egyáltalán nem tudta feldolgozni azt, ami történt.

„Nagyon sokat dolgoztam ezen, sőt, dolgozom a mai napig” – árulta el a televíziós.

atv.hu/Blikk

Ajánlom

További belföldi híreink