Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-17 06:43:00

Lánctalpasok a Várnegyedben: Beszakadt a támfal a Logodi utcában

Beomlott az I. kerületben egy ingatlan támfala. A Logodi utca 56-58. szám alatti, magántulajdonban lévő építési telek a világörökség része és régészetileg védett. V.Naszályi Márta, az ellenzék I. kerületi polgármester-jelöltje már a múlt héten “nagyon ijesztőnek” nevezte a bontást az atv.hunak nyilatkozva.

Lánctalpasok a Várnegyedben: Beszakadt a támfal a Logodi utcában
Fotó: MTI

Beomlott az I. kerületben egy ingatlan támfala. A Logodi utca 56-58. szám alatti, magántulajdonban lévő építési telek a világörökség része és régészetileg védett - tájékoztatta a Budavári Önkormányzat tegnap este a távirati irodát.

A közlemény szerint a közterület-felügyelet munkatársai azt vették észre, hogy az ingatlant a Logodi utca felőli oldalon megtámasztó támfal egy részen megsérült, illetve leomlott. Mivel a munkák esetleges leállíttatására, a veszélyhelyzet elhárítására az építésfelügyelet jogosult, a Budavári Önkormányzat az I. kerületi kormányhivataltól azonnali intézkedést kért. A tulajdonos a területen építkezni szeretne, ezért előzetes régészeti feltárásba kezdett.

Ennek engedélyezése és felügyelete szintén a kormányhivatal hatásköre.

A telek tulajdonosa mostanáig nem kért építési engedélyt, így a terv az I. kerületi polgármesteri hivatal számára ismeretlen.

Az egyik ott lakó tudomása szerint ma próbálják megerősíteni a beszakadt részt hogy ne omoljon tovább.

Az ügyben V. Naszályi Márta nyilatkozott az atv.hunak csütörtökön, Az I. kerület ellenzéki pártok által támogatott polgármesterjelöltje a múlt héten portálunknak azt mondta: tájékozódott az ügyben, kétszer is járt a helyszínen, és amit látott, az “nagyon ijesztő” volt. Mert egy körülbelül 60 fokos meredekségű részről van szó, “és a támfal alól kotorják ki a földet a Logodi utcában”.

Ajánlom

További belföldi híreink