Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-16 09:39:00

Havasi a honvédelmi miniszter menesztéséről: Sajtókacsa

“Sajtókacsákkal nem foglalkozunk” - így reagált az atv.hu érdeklődésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke, amikor a Népszava híréről kérdeztük, hogy Orbán Viktor még idén meneszti Benkő Tibor honvédelmi minisztert.

Benkő Tibort nem feltétlenül tartják alkalmasnak a hadsereg teljes modernizációjának levezénylésére, ezért még az idén távoznia kell a honvédelmi miniszteri posztról - írta a mai Népszava. A cikk ezt összefüggésbe hozta azzal is, hogy személycserék is lesznek, várhatóan nyugdíjba küldenek számos, vezető feladatokat ellátó nyugdíjas korú tisztet.

A Népszava szerint a harckocsik karbantartásával foglalkozó HM Currus Gödöllői Harcjárműtechnikai Zrt. és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz kerülhet, valamint jelenlegi formájában megszűnne a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft., a Zrínyi Kiadó további sorsa azonban még bizonytalan. A lap úgy tudja, az átszervezés előkészítésére már létre is jött egy munkacsoport, amelyet a minisztériumon belül Mogyorósi József Zsolt ezredes, logisztikai csoportfőnök-helyettes vezet.

“Sajtókacsa”

“Sajtókacsákkal nem foglalkozunk” - így reagált az atv.hu érdeklődésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a lap hírére, hogy a miniszterelnök még az idén meneszti Benkő Tibor honvédelmi minisztert.

Ajánlom

További belföldi híreink