Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-16 19:33:00

Feljelentették Szekszárd ellenzéki polgármesterjelöltjét a neve miatt

Feljelentést tett egy magánszemély Szekszárd ellenzéki polgármesterjelöltjét mert a választók megtévesztésére alkalmas módon használja saját nevét. Bomba Gábor neve ugyanis kísértetiesen hasonlít a Bomba! energiaital elnevezésére – véli a beadvány, amelyről a Helyi Választási Bizottságban (HVB) hétfőn kell döntenie.

Feljelentették Szekszárd ellenzéki polgármesterjelöltjét a neve miatt
Fotó: Facebook.com/Bomba Gábor Szekszárd

A panasz szerint megtéveszti a választópolgárokat, mert azt az „érzetet kelti” bennük, hogy „ismerős” a termék miatt. Ráadásul ez azért is csalóka, mert ez egyben olyan, mintha az energiaitalgyártó is támogatná a politikai kampányban – idézte a beadványt Hvg.hu cikke alapján az Index.

Az ellenzéki polgármesterjelölt az ügyről azt nyilatkozta, hogy a nevéről nem tehet, a betűtípus nem hasonlít az energiaitaléra és felkiáltójel sincs mögötte.

„A sárga szín a szőlőlevél őszi színe, a bika pedig a szekszárdi bikavérre utal, hiszen mi helyiek ezt ismerjük, szeretjük” – mondta a portálnak az Éljen Szekszárd Egyesület jelöltje, aki szerint ennyi erővel a fideszes jelölt Ács Rezsőt is be lehetne panaszolni, mert neve egy foglalkozásra utal.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink