Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-09-16 20:50:00

Az összes főpolgármester-jelöltet megbüntette a választási bizottság

Valamennyi főpolgármester-jelöltet megbüntette a választási bizottság a le nem adott választási ívek miatt. A Nézőpont Intézet közben jelentős előnyt mért Tarlós Istvánnál. Karácsony Gergelyt azonban nem lepte meg a szerinte Fidesz-közeli intézet kutatásának eredménye.

Tarlós István múlt pénteken választotta ezt a szokatlan módját annak, hogy kihívója, Karácsony Gergely párttársa ne juthasson szóhoz a főpolgármester sajtótájékoztatóján. Tarlós István népszerűségének azonban sem ez, sem az egy nappal korábbi utcai vita nem ártott. Legalábbis ez derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb felméréséből.

A reprezentatív közvélemény-kutatás szerint a jelenlegi főpolgármester 50 százalékon, összellenzéki kihívója Karácsony Gergely 42 százalékon áll. Puzsér Róbert most vasárnap a fővárosi választópolgárok 7, míg Berki Krisztián 1 százalékuk szavazatára számíthatna.

„Az látszik, hogy az ellenzéki oldalon ugye itt a Karácsony Gergely, Puzsér Róbert, Berki Krisztián hármasból azért folyamatos veszekedések vannak, egymást se fogadják el, nem hiába indultak rá a másikra, és Tarlós István pedig egy stabilitást nyújt, egy rendszert, egy rendet tud teremteni, és ez alapján nem csak a fideszeseknek, hanem még az ellenzéki, vagy a bizonytalan választópolgároknak is kifejezetten szimpatikus az ő személye.” – nyilatkozta Nagy Dániel a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója.

Karácsony Gergelyt nem lepték meg az eredmények.

„Tarlós István stílusát nem tudom minősíteni, mert minősíthetetlen. A Nézőpont kutatásait pedig azt gondolom, hogy nyilván a Fidesz közeli kutatóintézetek, Fidesz közeli eredményeket hoznak. Én magam, egykori közvélemény-kutatóként tudom azt, hogy választást kell nyerni nem közvélemény-kutatást, főleg nem a fideszes közvélemény-kutatók támogatását.” – mondta az ellenzéki polgármester-jelölt.

A korábbi ellenzéki előválasztást is megszervező Ahang közben minden érintetthez eljuttatta saját javaslatait, amelyek alapján szerintük le lehetne bonyolítani a nyilvános főpolgármester-jelölti vitát.

Erre a javaslatra az érintettek közül eddig csak Puzsér Róbert stábja reagált. Elfogadnák a feltételeket, bár szerintük a lakhatási problémák helyett a légszennyezettség és a tömegközlekedés kérdéséről kellene vitázniuk a jelölteknek.

A Fővárosi Választási Bizottság közben valamennyi főpolgármester-jelöltet megbüntette a le nem adott jelölési ívek miatt.

Tarlós István egy, míg Karácsony Gergely 43 ívet nem adott le időben, emiatt őket 1, illetve 43 ezer forintra büntették. Puzsér Róbert járt a legrosszabbul, hiszen 78 ív maradt nála, míg Berki Krisztiánnal 23. A versenyből még nem jogerősen kiesett Thürmer Gyulának is ezer forintot kell befizetnie.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink